Banca Transilvania: profitul net a crescut, la nivel de grup, cu 1,18%, la 1,257 miliarde lei, în 2018
Veniturile nete din dobânzi au avansat anul trecut, faţă de anul anterior, cu 45,42%, până la 2,75 miliarde lei (591 milioane euro).
Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1.257,17 milioane lei, din care cel al băncii este de 1.219,39 milioane lei, rezultat care include și cheltuielile semnificative de integrare Bancpost. Profitul operațional al băncii a crescut la 1.801,41 milioane lei.
Pe lângă fuziunea dintre Banca Transilvania și Bancpost, în 2018 am avut loc fuziunea dintreBT Leasing și ERB Leasing, companie achiziționată de la Eurobank Group odată cu Bancpost Banca Oamenilor Întreprinzători şi ERB Retail Services. BT Direct şi ERB Retail Services, instituții nebancare destinate acordării creditelor de consum, vor fuziona în prima parte a anului 2019.
Nivelul total al activelor a avansat cu 30,23%, la 77,88 miliarde lei (16,7 miliarde euro).
Anul trecut a însemnat, pentru grupul financiar, continuarea creşterii organice, investiţii în experienţa digitală a clienţilor, integrarea Bancpost şi începerea implementării modelului său de business la Victoriabank, în Republica Moldova.
”Fiind cel mai mare grup financiar din România, suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem faţă de economia românească, de cei peste 3 milioane de clienţi, dintre care 700.000 sunt clienţi creditaţi, faţă de cei peste 31.000 de acţionari români persoane fizice, investitori pe BVB, precum şi faţă de cei peste 7 milioane de acţionari indirecţi prin Pilonul II de pensii”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie BT.
Depozitele clienţilor au ajuns la 65,16 miliarde lei, din care 43,34 miliarde lei sunt depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 21,82 miliarde lei, depozite ale persoanelor juridice.
”Pe lângă fuziunea dintre Banca Transilvania şi Bancpost, în 2018 a avut loc fuziunea dintre BT Leasing şi ERB Leasing, companie achiziţionată de la Eurobank Group odată cu Bancpost şi ERB Retail Services. BT Direct şi ERB Retail Services, instituţii nebancare destinate acordării creditelor de consum, vor fuziona în prima parte a anului 2019”, se arată în comunicat.
BT are în portofoliu 3,7 milioane de carduri, ceea ce înseamnă 21% cota de piaţă privind cardurile emise în România, potrivit băncii.
Principalii competitori ai băncii, pe piaţa românească, sunt BCR şi BRD.