Banca Transilvania: profitul net a urcat cu 19% până la 780 milioane lei, în primele nouă luni

Economica.net
14 11. 2017
banca_transilvania_578457849_92111900

Banca Transilvania a înregistrat venituri nete din dobânzi în sumă de 1,32 miliarde lei, mai mare cu 4% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2016, scrie News.ro.

Activele totale ale băncii se ridicau la sfârşitul lunii septembrie la 54,9 miliarde lei, în creştere cu 6%, comparativ cu finalul anului trecut.

”Primele nouă luni ale anului au însemnat pentru Banca Transilvania o perioadă de creştere organică, cu rezultate pozitive pe toate liniile de business, proiecte în zona de digital banking şi implicare în comunitate”, arată raportul băncii.

Grupului Financiar Banca Transilvania, din care face parte banca, a avut un profit net de 829,48 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie, mai mare cu 19%, de la 697,9 milioane lei la sfârşitul lunii septembrie 2016. Grupul BT a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu active de 55,1 miliarde lei, din care banca deţine 54,9 miliarde lei. Creditele nete – incluzând leasing – reprezintă 54,3% din activele Grupului Financiar BT.

Rata expunerilor neperformante ale Băncii Transilvania este de 7,3%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 65%.

Banca a anunţat zilele trecute că împreună că Eurobank, acţionarul principal al Bancpost, au derulat negocieri exclusive cu privire la potenţiala achiziţie a Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN din Romania, iar data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru sfârşitul lunii noiembrie.

De asemenea, banca a anunţat luna aceasta că, împreună cu acţionarul său, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), intenţionează să achiziţioneze un pachet iniţial de peste 39% din Victoriabank, a treia bancă în topul băncilor din Republica Moldova.

Banca Transilvania este a doua bancă din România, în funcţie de active, BERD fiind acţionar al acesteia din 2001.

Banca Transilvania are o capitalizare de 9,16 miliarde lei.

Anul trecut, Banca Transilvania a depăşit în premieră BRD şi a urcat pe poziţia a doua în clasamentul băncilor româneşti după valoarea activelor, în urma BCR, care a rămas liderul pieţei.

Banca Transilvania (TLV) are un acţionariat divers, care include investitori instituţionali şi oameni de afaceri din Cluj.