Banca Transilvania va primi de la BEI o linie de finanţare de 150 de milioane de euro

Banca Transilvania (BT) va beneficia de o linie de finanţare în valoare de 150 de milioane euro din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI), suma fiind destinată sprijinirii proiectelor din domeniul industriei, serviciilor, agriculturii şi infrastructurii, iniţiate de IMM-uri, de societăţi cu capitalizare bursieră medie şi de entităţi publice din România.
Economica.net - mie, 22 oct. 2014, 17:50
Banca Transilvania va primi de la BEI o linie de finanţare de 150 de milioane de euro

Contractul de finanţare a fost semnat miercuri, în Bucureşti.

„Banca Transilvania a devenit un nou partener al „Băncii Uniunii Europene” în România, în efortul de a susţine accesul IMM-urilor, societăţilor cu capitalizare medie şi entităţilor publice la resurse avantajoase de finanţare a investiţiilor. Parteneriatul are ca obiectiv contribuţia la revigorarea economiei româneşti, încurajarea companiilor locale să înceapă noi investiţii, să-şi dezvolte afacerea şi să genereze locuri de muncă, pe baza unor finanţări flexibile, pe termen lung”, se arată într-un comunicat al băncii remis miercuri AGERPRES.

Astfel de împrumuturi fac parte din programul Băncii Europene de Investiţii „Skills and Jobs – Investing for Youth” („Competenţe şi Locuri de muncă – Investiţie pentru Tineret”), iniţiativă care susţine încadrarea în muncă a tinerilor. În acest sens, BEI – în colaborare cu Banca Transilvania – va oferi stimulente companiilor beneficiare care angajează tineri, asigurând oportunităţi de training sau posibilităţi de cooperare cu diverse colegii, şcoli sau universităţi, în vederea extinderii perspectivelor profesionale ale tinerilor. În prezent, rata şomajului în rândul tinerilor din România este de 23%.

BEI susţine investiţiile IMM-urilor din România în cadrul Planului Comun de Acţiune al Instituţiilor Financiare Internaţionale pentru Creştere Economică în Europa Centrală şi de Sud-Est, care are drept scop facilitarea accesului la finanţare pe termen lung pentru IMM-urile din Europa, în contextul economic actual.

Banca Europeană de Investiţii este o instituţie de finanţare din cadrul Uniunii Europene, fiind deţinută de Statele Membre UE. Obiectul său de activitate îl reprezintă acordarea de împrumuturi pe termen lung destinate finanţării investiţiilor viabile, în acord cu obiectivele specifice politicii UE.

Banca Transilvania este în top trei cele mai mari bănci din România, în funcţie de active, cu o cotă de piaţă de 9%. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din aproape 550 de sedii şi 1,78 de milioane de clienţi activi. Este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti, în 1997. Strategia BT este susţinută de acţionari internaţionali, cum este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine 15% din capitalul social al băncii, respectiv IFC – Banca Mondială.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri, după ce OMV AG a anunţat că Rusia va stopa livrările de sâmbătă, transmite Bloomberg....
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Schimbările din piața auto au adus multe vești neplăcute pentru toți membrii săi, fie ca sunt producători, fie ca ...
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă ...
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...