Banda rusă de hackeri Lockbit a publicat date furate de la Boeing, în urma unui atac de tip ransomware

11 11. 2023
boeing-737-max

Hackerii au declarat în octombrie că au obținut „o cantitate imensă” de date sensibile de la gigantul aerospațial și le vor da drumul online, dacă Boeing nu plătește o răscumpărare până pe 2 noiembrie.

Potrivit unei postări de pe site-ul Lockbit, datele de la Boeing au fost publicate la primele ore ale dimineții de vineri. Fișierele, pe care Reuters nu le-a verificat în mod independent, datează în mare parte la sfârșitul lunii octombrie.

Într-o declarație, Boeing a confirmat că elemente ale unora dintre diviziile sale au suferit un incident de securitate cibernetică.

„Suntem conștienți de faptul că, în legătură cu acest incident, un actor criminal de ransomware a lansat informații pe care pretinde că le-a luat din sistemele noastre”, a spus Boeing. „Continuăm să investigăm incidentul și vom rămâne în contact cu forțele de ordine, autoritățile de reglementare și părțile potențial afectate, după caz.”

Compania a spus că „rămâne încrezătoare” că evenimentul nu reprezintă o amenințare pentru siguranța aeronavelor sau a zborurilor sale, dar a refuzat să comenteze dacă Lockbit a obținut date de apărare sau alte date sensibile.

Ransomware-ul Lockbit, văzut pentru prima dată pe forumurile de criminalitate cibernetică în limba rusă în ianuarie 2020, a fost detectat în întreaga lume, printre țintele sale comune numărându-se organizații din Statele Unite, India și Brazilia, a declarat compania de securitate cibernetică Trend Micro anul trecut.

Acesta a numit grupul „una dintre cele mai profesioniste bande criminale organizate din undergound”.

Grupul a lovit 1.700 de organizații din SUA, conform Agenției de Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii din SUA (CISA).

Joi, filiala americană a Băncii Industriale și Comerciale a Chinei (ICBC) a fost lovită de un atac de tip ransomware care a perturbat tranzacțiile pe piața Trezoreriei SUA.

Mai mulți experți și analiști în ransomware au spus că se crede că Lockbit se află în spatele hack-ului, deși pagina web a bandei, unde de obicei postează numele victimelor sale, nu a menționat ICBC.