Bani de la UE pentru micii întreprinzători. Vezi pentru ce poţi atrage finanţarea

Economica.net
14 02. 2013
bani_02283400

Anul acesta, Uniunea Europeană va finanţa mai multe programe destinate întreprinzătorilor din România, cu scopul de a-şi dezvolta business-ul.

Unul dintre noile programe, „Programul ICT Policy Suport, este destinat IMM-urilor, marilor companii, dar şi universităţilor, autorităţilor locale sau Administraţiilor Centrale şi are ca obiectiv stimularea inovării şi competitivităţii prin preluarea pe scară largă a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor de către companii. În cadrul acestui program, activităţile eligibile se referă la „cloud” pentru servicii publice şi oraşe „inteligente”, conţinut digital, acces deschis la date şi creativitate, servicii electronice fiabile, inovare şi alte acţiuni. Contribuţia beneficiarului este de 50%, restul fiind bani de la Uniunea europeană. Termenul limită de depunere a proiectelor este 14 mai 2013. Detalii aici.

Societăţi comerciale, asociaţiile, fundaţiile sau organizaţiile care sunt active în domeniul educării şi îngrijirii tinerilor, bătrânilor şi a celor cu dizabilităţi pot beneficia de sprijin din partea Guvernului German care suportă costurile cu salariile profesorilor experţi germani aflaţi ăn misiune, transportul internaţional şi asigurările medicale. Contribuţia beneficiarului se limitează la cazarea şi masa experţilor germani, transportul local şi o diurnă în valoare de 400 de lei pe proiect. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este de 31 decembrie 2013. Detalii aici.

IMM-urile şi persoanele fizice autorizate au şansa ca în acest an să beneficieze de „cecuri de inovare„, în valoare maximă de 45.000 de lei. Acestea sunt acordate de către Guvernul României firmelor din orice domeniu de activitate care doresc să dezvolte parteneriate cu instituţii de cercetare şi inovare în scopul de a crea produse şi servicii inovatoare pe baza de tehnologii avansate. Mai precis, prin acest program, pot fi finanţatde activităţi precum cercetarea industrială, dezvoltarea experimentală, protecţia drepturilor de proprietate intelectuală sau procurarea de servicii suport şi de consultanţă pentru inovare.Contribuţia beneficiarului este de minimum 10%. Programul va fi redeschis în primul trimestru al acestui an.

Intelligent Energy Europe (IEE) este un program finanţat de UE creat pentru IMM-uri şi nu numai cu scopul de a impulsiona eficienţa energetică şi folosirea raţională a resurselor energetice; de a promova noile resurse de energie şi de a susţine diversificarea energetică. Activităţile eligibile se referă la eficienţa energetică (Programul SAVE), surse alternative de energie (Programul sectorial ALTENER) şi folosirea eficientă a energiei în transport (programul sectorial STEER).Contribuţia beneficiarului este de 25%, iar termenul limită de depunere a proiectelor este de 8 mai 2013. Detalii aici.

Detalii despre aceste proiecte puteţi găsi şi aici.