Barcelona, Roma, Lisabona şi Tenerife sunt cele mai populare destinaţii externe ale turiştilor români pentru această vară

Turiştii români îşi planifică un concediu sub soare latin în această vară, Barcelona, Roma, Lisabona şi Tenerife fiind cele mai populare destinaţii pentru vacanţă de vară, arată datele furnizate de către specialiştii motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro. Cu toate acestea, mai mult de un sfert dintre turiştii români consideră planificarea unei vacanţe stresantă, arată studiul.
Economica.net - mar, 06 iun. 2017, 09:43
Barcelona, Roma, Lisabona şi Tenerife sunt cele mai populare destinaţii externe ale turiştilor români pentru această vară

„Dintre toate căutările efectuate pe site-ul momondo.ro, Barcelona este cea mai dorită destinaţie de vacanţă pentru această vară. Iar când vorbim de tipul de vacanţă, câteva zile petrecute pe plajă sunt în planul a 69% dintre români. Mai mult, printre alte destinaţii cu iz latin căutate pentru această vară se numără Roma, Lisabona şi Tenerife”, a declarat directorul de marketing al momondo România, Mircea Giurcă.

În plus, tot mai mulţi români sunt interesaţi să descopere o destinaţie mai puţin explorată până acum: cel mai sudic oraş din Portugalia, Faro, care are cea mai mare creştere în căutări, de 490%, în 2017.

În mod obişnuit, există o mulţime de factori de luat în considerare atunci când planificăm vacanţa de vară: de la buget şi alegerea destinaţiei, până la găsirea zborului şi hotelului potrivit şi apoi pregătirea bagajelor pentru vacanţa propriu-zisă.

„Din ultimul nostru studiu internaţional despre călătorii ştim că majoritatea românilor îşi rezervă concediul cu două-trei luni în avans şi că mai mult de jumătate (63%) dintre aceştia pun în mod regulat bani deoparte pentru a-şi putea permite o vacanţă. Aşadar, planificarea în ultimul moment nu este o tendinţă printre români, dar este surprinzător faptul că pentru 26% dintre aceştia planificarea vacanţei este stresantă”, a menţionat Giurcă.

În aceeaşi măsură, vacanţa de vară a românilor durează în medie nouă zile, o perioadă mult mai scurtă comparativ cu cea a călătorilor din ţările nordice sau din Europa de Vest, de 13-16 zile.

Motorul momondo.ro propune şi câteva metode de a scăpa de stresul din vacanţă. Specialiştii recomandă astfel rezervarea din timp a zborului şi a hotelului, deoarece zborurile rezervate cu 56 de zile în avans sunt mai ieftine, iar multe hoteluri oferă reduceri celor care fac rezervări din timp.

De asemenea, „zece minute rezervate pentru a face un checklist al bagajelor te poate scuti de momentul în care arunci în grabă lucrurile în valiză ca apoi să-ţi dai seama că ai uitat cel mai important lucru: paşaportul tău”.

Mai mult, turiştii trebuie să evite să ajungă în aeroport în ultimul minut, iar odată ajuns la destinaţia de vacanţă, turistul nu trebuie să se grăbească să umple zilele cu cât mai multe planuri posibile, ci este în regulă să îşi aloce o zi liberă pentru a nu face absolut nimic, susţine momondo.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va discuta luni despre cele mai recente evoluţii din războiul Rusia-Ucraina cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, în cadrul vizitei acestuia la Ankara,......
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ...
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...