După IPO Electrica urma ca unul dintre cei cinci membri ai consiliului de administrație să fie independent și numit dintr-o listă facută de o companie de headhunting aleasă de Electrica.
În scurt timp, Electrica va face publice numele a cinci candidați propuși pentru acest post. Printre aceste nume s-ar regăsi și Arielle Malard de Rothschild, care va fi cel mai probabil aleasă, au declarat surse pentru ECONOMICA.NET.
CV
Arielle Malard de Rothschild, exponentă a celei mai influente dinastii de bancheri din lume, este managing director și vicepreședinte pentru Europa de Est șia Rothschild & Cie Banque, ocupând această funcție începând din martie 2006. Ea și-a început cariera în 1989 la influenta bancă de investiți Lazard, din SUA, unde a petrecut 10 ani din carieră, inclusiv în cadrul departamentului de consiliere pentru guverne străine. Ulterior, din 1999, Arielle Malard de Rothschild a trecut la Rothschild & Cie, unde a înființat și coordonat Departamentul Piețe Emergente, la Paris.
Arielle Malard de Rothschild a mai fost director al ONG-ului Care France, preluând președinția organizație în 2007. De asemenea, ea este director al Groupe Lucien Barriere, în Franța, și la CARE International, Elveția. Din 28 aprilie 2011, este director independent la Imerys, o companie franceză specializată în producerea și procesarea de minerale industriale.
De asemenea, Arielle de Rothschild este director la CARE International SUA, Rothschild Foundation și la asociația Traditions pour Demain.
Ea are doctorat în economie de la d’Études Politiques of Paris și masterat în schimburi valutare, banking și finanțe de la Universitatea Assas, Paris.
UPDATE: Numirea a fost confirmată de ministrul Energiei
Ministerul Energiei a confirmat ulterior numirea baronesei de Rotschild în consiliului de administraţie al Electrica, numire susţinută de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.
„Faptul că persoane de o asemenea anvergură internațională, ca Arielle Malard de Rothschild, doresc să se implice în transformarea societăților de stat din energie este o dovadă de încredere în dorința României de îmbunătățire a performanțelor din domeniu, într-o manieră nouă, în care statul român rămâne acționarul principal. Am discutat mult cu doamna de Rothschild despre perspectivele Electrica, o societate aflată la un nou început de drum, după listarea pe bursa de la București și pe cea de la Londra. Sunt absolut convins că aducerea unor
personalități la conducerea societăților din energie este extrem de benefică și, de aceea, intenționez să continui să încurajez acest lucru”, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, într-un comunicat de presă.