Baumgartner s-a desenat în paraşută la 5 ani
„În 1974, când aveam 5 ani, am făcut desenul ăsta şi i l-am dat mamei mele. Când am făcut prima săritură cu paraşuta, în august 1986, mama mi l-a dat înapoi. Acum îl vedeţi şi voi. E cumva interesant unde te duc gândurile şi viziunea ta, dacă te concentrezi şi nu renunţi – indiferent de cât de greu poate fi!!! Sper să vă bucuraţi de desen la fel de mult ca mine. Cu dragoste, Felix”, a scris pe ciontul de Facebook, Felix Baumgartner.
Austriacul Felix Baumgartner a realizat cu succes duminică, în jurul orei 21.08 (ora României), saltul în cădere liberă din stratosferă, plonjând de la altitudinea de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, şi stabilind un nou record mondial.
Baumgartner a urcat în stratosferă într-o capsulă presurizată, trasă de un balon uriaş cu heliu, făcute într-un proiect care a durat 5 ani şi care intră în istorie sub numele de Red Bull Stratos.
Plonjând de la altitudinea de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, Felix Baumgartner a stabilit un nou record mondial – saltul în cădere liberă de la cea mai mare altitudine, informează Sky News.
Recordul pentru saltul cu paraşuta în cădere liberă era deţinut din 1960 de un fost colonel din aviaţia americană (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spaţiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sărit în gol de la altitudinea de 31.333 de metri.
Totuşi, Baumgartner nu a depăşit şi un al doilea record deţinut de Kittinger, care a fost în cădere liberă timp de 4 minute şi 36 de secunde. Felix Baumgartner a fost în cădere liberă doar 4 minute şi 19 secunde.
În timpul căderii, se pare că Felix Baumgartner ar fi depăşit şi viteza sunetului (de 1.227,6 kilometri /oră – 343 metri/ secundă), devenind astfel primul om care a făcut acest lucru fără a se afla într-un avion. Acest record a fost atins chiar în ziua în care se celebrează 65 de ani de la primul zbor cu un avion supersonic, care a fost pilotat de Chuck Yeager în 1947, spune Sky News.