BCE a început să cumpere obligaţiuni emise de Volkswagen, Continental AG, Orange, Renault şi Engie – Bloomberg

Banca Centrală Europeană a cumpărat şi joi obligaţiuni emise de companii, în speranţa că le va încuraja astfel să împrumute şi să cheltuiască, o nouă încercare a BCE de a relansa o inflaţie extrem de scăzută în zona euro, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.
Economica.net - joi, 09 iun. 2016, 19:15
BCE a început să cumpere obligaţiuni emise de Volkswagen, Continental AG, Orange, Renault şi Engie - Bloomberg

BCE a achiziţionat bonduri emise de grupul german Volkswagen AG cu scadenţa în 2019, bonduri emise de Continental AG (al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope) şi operatorul francez de telefonie Orange SA, au declarat joi pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

De asemenea Banca Centrală Europeană cumpără obligaţiuni emise de companii din sectorul infrastructurii, al industriei chimice şi de utilităţi, adaugă sursele.

Miercuri, BCE a demarat achiziţiile de obligaţiuni emise de companii, în încercarea de a redresa economia zonei euro. În prima zi au fost cumpărate bonduri emise de compania Telecom Italia SpA, producătorul de bere Anheuser-Busch InBev NV, concernul german Siemens AG, producătorul auto francez Renault şi companiile de utilităţi Engie SA şi RWE AG, susţin sursele.

‘Mario Draghi foloseşte toate instrumentele de care dispune, crede că achiziţiile de obligaţiuni emise de companii vor fi semnificative’, a apreciat analistul Luke Hickmore, de la Aberdeen Asset Management Plc.

Anterior, o serie de surse din interiorul BCE au declarat că instituţia nu şi-a fixat ţinte pentru achiziţiile de obligaţiuni emise de companii şi cel mai probabil va începe cu un volum mic pe care să îl crească în timp. Potrivit surselor, BCE speră să cumpere în fiecare lună obligaţiuni emise de companii în valoare de 5 până la 10 miliarde de euro, în speranţa că astfel va reuşi să stimuleze companiile să demareze noi emisiuni.

În paralel, BCE cumpără lunar active în valoare de 80 de miliarde de euro, în principal titluri de stat, cel puţin până în luna martie 2017. Însă aceste achiziţii nu au reuşit să alimenteze inflaţia astfel că, recent, BCE a decis să îşi extindă gama de active achiziţionate.

Deşi analiştii se aşteaptă ca BCE să se implice în mod activ pe piaţa primară de capital, pentru atingerea obiectivelor ar putea fi forţată să cumpere şi de pe piaţa secundară.

‘Momentul în care au început achiziţiile sugerează că BCE vrea să profite de perioada de dinaintea vacanţei de vară’, se arată într-un raport elaborat de analiştii de la Morgan Stanley.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Buzău – Focșani: Mâine la ora 15:00 se deschide circulația pe tronsonul 3
Autostrada A7 Buzău – Focșani: Mâine la ora 15:00 se deschide circulația pe tronsonul 3
Mâine se va putea circula pe autostradă de la Buzău la Focșani (A7), pe aproape 80 de kilometri, anunță joi Cristian Pistol, directorul general al CNAIR....
PSD se retrage de la masa discuţiilor pentru formarea Guvernului. Ce spune USR
PSD se retrage de la masa discuţiilor pentru formarea Guvernului. Ce spune USR
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că PSD se retrage de la masa discuţiilor pentru formarea Executivului şi va vota ...
Și-au îndeplinit kazahii de la Rompetrol obligațiile asumate prin Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român? Ce spun cifrele
Și-au îndeplinit kazahii de la Rompetrol obligațiile asumate prin Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român? Ce spun ...
Obligațile investiționale asumate de kazahi în România prin intermediul Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român ...
INOX SA, care produce încărcătoare pentru puștile Kalașnikov, a depus cerere de deschidere a concordatului preventiv
INOX SA, care produce încărcătoare pentru puștile Kalașnikov, a depus cerere de deschidere a concordatului preventiv
INOX SA din Măgurele a depus la Tribunalul Ilfov o cerere pentru deschiderea procedurii de concordat preventiv. Termenul ...