Transferul este unul dintre paşii concreţi ai procesului de restructurare a creditelor Cemacon, agreat şi asumat prin acordul de principiu semnat în luna noiembrie. Acordul menţiona, ca una dintre măsuri, transferul unei părţi din datoria Cemacon unui nou investitor.
În perioada 6 – 24 ianuarie, o parte a acţionarilor Cemacon, ce au anunţat anul trecut acţiunea concertată în contextul semnării acordului de restructurare a creditului (fondul de investiţii KJK FUND II, firma Andrei & Andrei Consultanţă şi SSIF) au derulat o ofertă publică, în urma căreia au fost tranzacţionate acţiuni reprezentând 11% din capitalul Cemacon.
‘În contextul performanţei operaţionale a Cemacon din ultimii trei ani, restructurarea datoriei către BCR vine firesc şi contribuie semnificativ la succesul procesului de transformare a companiei într-un lider al pieţei materialelor de construcţii, cu o structură financiară solidă şi cu perspective de dezvoltare în continuare la cel mai înalt nivel din sector. Parcurgerea concretă a etapelor agreate de companie, acţionari şi bancă, în care se încadrează şi transferul de creanţă către noul investitor, aduce stabilitate business-ului şi ne permite ca, operaţional, să ne concentrăm pe obţinerea de rezultate de top’, arată directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Cemacon, Liviu Stoleru, într-un comunicat remis AGERPRES.
Restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 de milioane de euro contractat de Cemacon la BCR constituie o etapă finală a procesului de reorganizare operaţională şi financiară a companiei, iniţiat în 2010.
Conform acordului de restructurare, la finalul acţiunii, estimată a se încheia în a doua parte din 2014, Cemacon va avea o datorie sustenabilă către BCR, care să poată fi acoperită din veniturile rezultate din activitatea de bază a producătorului de cărămidă.
Cemacon a fost înfiinţată în 1969, la Zalău, şi şi-a concentrat activitatea pe producerea blocurilor ceramice.