El a menţionat că aceste rezultate vor fi transmise birourilor electorale de circumscripţie judeţeană, unde vor fi atribuite mandate candidaţilor din partea partidelor şi alianţelor care au atins pragul electoral (5% din voturi la nivel naţional), se va calcula coeficientul electoral corespunzător fiecărei circumscripţii şi repartiţia mandatelor pe circumscripţie.
” Ce nu reuşesc ei să repartizeze pe partide, pe circumscripţii, se transmite la noi (BEC – n.r.). Toată comunicarea aceasta se va desfăşura electronic, foarte repede. Ei calculează, revin la noi voturile neutilizate, se calculează la nivel naţional să vedem ce se mai repartizează, dacă mai e cazul, la nivel naţional „, a explicat Muhuleţ.
„Noi sperăm ca joi să închidem tot”, a arătat purtătorul de cuvânt al BEC.
El a precizat că, la aceste alegeri parlamentare, faţă de cele precedente, unde rezultatele trebuia să fie transmise de două ori la BEC, procedura a fost simplificată, birourile de circumscripţie putând să trimită pe e-mail anumite comunicări.
Muhuleţ a arătat că abia la ultima comunicare procesul-verbal final de la circumscripţii trebuie să fie trimis în formă fizică – pe hârtie – la Biroul Electoral Central.
Ulterior, BEC face centralizarea finală a rezultatelor scrutinului şi o publică în Monitorul Oficial.