„Piaţa nu este încă liberalizată. Înţeleg că liberalizarea se va finaliza în 2018. În acest moment nu vedem un model de business prin care am putea să intrăm pe piaţă”, a afirmat Beckers într-o conferinţă de presă prin care Telekom România a marcat un an de la reunirea Romtelecom şi Cosmote România sub brandul grupului german.
Beckers a evocat experienţa Deutsche Telekom din Ungaria, unde Magyar Telekom a lansat, în 2010, pe piaţa furnizării de energie electircă şi gaze naturale către clienţii casnici abonaţi la serviciile telecom ale companiei.
În februarie 2015, Magyar Telekom a anunţat că îşi va reevalua prezenţa pe piaţa retail de energie, pe fondul planurilor guvernului de a înfiinţa un holding energetic naţional cu scopul de a ieftini energia pentru clienţii casnici, însă va încerca să păstreze clienţii corporate, segment care generează 60% din veniturile companiei pe piaţa energiei.
Telekom România nu este singurul operator telecom care a pus ochii pe piaţa de energie. RCS&RDS a intrat pe piaţa energiei la sfârşitul anului 2012, în segmentul de producţie, când a achiziţionat primele parcuri fotovoltaice „la cheie”. Campania de achiziţii s-a încheiat în 2013, cu cel de-al şaptelea parc solar cumpărat la Cheresig, după ce statul şi-a redus considerabil schema de sprijin prin certificate verzi puse la dispoziţia investitorilor în acest sector. RCS & RDS are licenţă de furnizare de energie pe piaţa liberă şi are de gând să devină furnizor de energie pentru clienţii din vestul României.