Proiectul va fi amplasat pe o suprafaţă de 1.262 de hectare şi avea o capacitate de 103,5 MW. Costul pentru construcţia unui MW capacitate de producţie eoliană este de 1,2-1,5 milioane euro, potrivit informaţiilor din piaţă.
Parcul eolian va fi construit cu 45 de turbine eoliene furnizate de compania germană Siemens, potrivit raportului de mediu pentru acest proiect.
În zona în care va fi amplasat proiectul companiei Electrawinds se mai află în diverse stadii de dezvoltare alte parcuri eoliene cu o putere instalată cumulată de peste 600 MW (aproape cât puterea unui reactor nuclear de la centrala de la Cernavodă, respectiv 700 MW).
Electrawinds a finalizat construcţia primului său parec eolian în România în 2010, în localitatea Topolog (judeţul Tulcea) şi vizează o capacitate totală instalată în centrale eoliene de 200 MW pe piaţa locală.
De asemenea, compania belgiană are în portofoliu şi un proiect de producţie a energiei în panouri solare, cu o capacitate instalată de 10 MW.
Electrawinds produce energie regenerabilă în unităţi situate în Belgia, Franţa, Italia, România şi Africa de Sud. Compania a fost înfiinţată în 1998 de fraţii Luc şi Paul Desender.
În România sunt funcţionale centrale eoliene cu o capacitate de aproximativ 1.200 MW.
Potrivit datelor Institului Naţional de Statistică (INS), în primele şase luni ale anului în curs producţia totală de electricitate la nivel naţional a fost de 30,4 TWh, asigurată în proporţie de 4% de centralele eoliene, care au generat 1,2 TWh de electricitate.
În 2011 centralele eoliene au asigurat 1,4% din producţia de electricitate, respectiv 0,9 TWh, în timp ce la nivel naţional producţia fost de 60,2 TWh.