Acum, firma îşi cere propria insolvenţă, potrivit datelor de la Tribunalul Bucureşti, cerere depusă pe data de 7 iunie. Datele de la Ministerul Fianţelor arată că Bel Rom Şapte a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 4,23 milioane de euro, o pierdere netă de 699.000 de euro şi acumulase datorii de 42 de milioane de euro.
Anunţul vine la o lună de când BelRom cerea intrarea în insolvenţă a proiectului Electroputere Parc din Craiova.
Focşani Retail Park a fost deschis în septembrie 2008 şi are o suprafaţă construită de 51.588 mp, 1.252 de locuri de parcare, iar printre chiriaşi se numără Carrefour, Media Galaxy şi Bricostore. Investiţia în proiect a fost de 60 de milioane de euro.
Tranzacţie tratată în 2009, mall în insolvenţă în 2013
Fondul de investiţii sud-african NEPI a refuzat în 2009 preluarea parcului comercial din Focşani, dar şi a celui din Bacău. Tranzacţia ratată de belgieni pentru cele două centre comerciale se ridica la 100 de milioane de euro. Înainte de asta, belgienii vânduseră către NEPI parcul comercial din Brăila pentru 63 de milioane de euro în 2009, an în care Armonia Brăila îşi închidea porţile.
Bel Rom a mai vândut două parcuri comerciale dezvoltate în România, la Sibiu (către Argo Real Estate) şi la Tîrgu-Mureş (către grupul francez Natixis), pentru 170 de milioane de euro şi unul la Brăila pentru 63 milioane de euro.
Bel Rom, lovită de insolvenţe din toate părţile
O altă firmă deţinută de belgieni, prin care a fost cumpărat terenul fostei platforme Helitube se află în insolvenţă.
K&S Electric Power Point SA, firma prin care a fost dezvoltat mallul Electroputere Parc din Craiova, şi-a cerut propria insolvenţă la Tribunalul din Brăila, pe 8 mai. Cererea de intrare în insolvenţă chiar din partea dezvoltatorului are ca scop protejarea de o decizie de executare silită formulată de antreprenorul general al proiectului, NM Construct.
Pe 7 martie 2012, NM Construct cerea şi insolvenţa firmelor prin care au fost construite proiectele de la Botoşani şi Drobeta Turnu Severin, însă instanţa a respins cererea constructorului în acest an.
În primăvara acestui an, NEPI anunţa că a înaintat o scrisoare de ofertă neangajantă către Bel Rom Zece pentru achizitionarea Severin Shopping Center şi a unui lot de teren învecinat de aproximativ 2,3 hectare în Drobeta Turnu Severin. Belrom a acceptat oferta NEPI care este condiţionată de redactarea documentelor de tranzacţie, rezultatele procesului de due diligence şi alte aprobări.
Pe 10 mai 2012, SCA Voicu şi Filipescu cerea insolvenţa Bel Rom Patru, firma prin care a fost dezvoltat parcul comercial din Bacău. Instanţa a respins cererea avocaţilor.