BERD a investit 100 milioane de euro în obligaţiuni subordonate emise de Banca Transilvania
‘Prin investiţia în obligaţiuni care respectă cele mai recente reglementări UE, BERD sprijină o structură de capital mai solidă pentru o instituţie financiară de importanţă sistemică. Investiţia promovează un instrument inovativ al pieţei de capital şi încurajează şi alte bănci să urmeze acelaşi exemplu’, se arată în comunicatul de presă.
BERD este cel mai mare acţionar la Banca Transilvania, cu o participaţie de 8,6% în prezent.
Marţi, Banca Transilvania a informat că a fost închis cu succes un plasament privat de obligaţiuni de Nivel 2, negarantate subordonate, denominate în euro, purtătoare ale unei dobânzi egale cu EURIBOR6M + 3,75% pe an, scadente în 2028, cu o valoare nominală totală de 285 milioane de euro.
‘Obligaţiunile au fost oferite spre subscriere prin intermediul unor plasamente private unui număr limitat de Investitori Eligibili iar obligaţiunile nu au fost şi nu vor fi înregistrate conform Legii Valorilor Mobiliare din Statele Unite ale Americii (‘Legea privind Valorile Mobiliare’). (…) Tranzacţionarea pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti sub codul ISIN ROTLVADBC023 şi simbolul TLV28E se aşteaptă să înceapă în jurul datei de 5 iulie 2018′, se precizează în comunicatul BT.
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu. BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu investiţii de 8 miliarde euro în peste 400 de proiecte.