Revoltele din Iran declanşate de moartea unei tinere, reţinută anul trecut de poliţia moravurilor, au dus la ”tot mai multe indicii ale unui posibil spionaj la evenimentele opoziţiei şi la adresa unor persoane particulare” în Germania, a declarat guvernul federal german ca răspuns la o solicitare de informaţii formulată de Partidul Linke (stânga radicală).
„Grupurile de opoziţie şi persoanele fizice (…) sunt considerate de guvernanţii din Iran ca o ameninţare la continuarea existenţei regimului”, a apreciat guvernul în răspunsul său.
Executivul german a mai menţionat că serviciul de informaţii interne a identificat 160 de persoane cu legături cu Germania, precum şi cu Gardienii Revoluţiei din Iran.
„Activităţile extinse de spionaj” ale Gardienilor Revoluţiei sunt îndreptate îndeosebi împotriva ţintelor proisraeliene şi proevreieşti din Germania, a relatat Welt am Sonntag, citând guvernul.
Demonstraţiile izbucnite prima dată în septembrie 2022 după moartea unei tinere iraniene de origine kurdă în arestul poliţiei s-au transformat în cele mai mari proteste din Iran din ultimii ani, aminteşte Reuters.