Cifra reprezintă o creştere de 2 puncte procentuale faţă de anul 2018, însă această creştere este de 10,3 puncte procentuale comparativ cu perioada cuprinsă între 2015-2019.
Însă, deşi unele locuri de muncă şi industrii sunt mai periculoase decât altele, ceea ce atrage atenţia este discrepanţa rasială, notează dpa. În rândul lucrătorilor albi, rata deceselor pe o perioadă de cinci ani a crescut cu 1,7 puncte procentuale, în timp ce în cazul lucrătorilor hispanici şi latino, creşterea a fost de 20 de puncte procentuale, în cazul lucrătorilor afro-americani de 28 de puncte procentuale, iar în cazul lucrătorilor asiatici-americani – 59 de puncte procentuale, a anunţat Consiliul Naţional pentru Siguranţă şi Sănătate Ocupaţională (COSH).
„Când standardele noastre de muncă se deteriorează, cei care suferă cel mai mult sunt lucrătorii cei mai vulnerabili”, a avertizat directorul executiv al COSH, Jessica Martinez, într-un comunicat de presă, atrăgând atenţia că mai mulţi lucrători au efectuat „munci nesigure şi precare” fără a beneficia de protecţia unui sindicat.
La nivel de industrie, cel mai mare număr de decese s-a înregistrat în rândul şoferilor, însă cu 145 de decese la 100.000 de locuitori, muncitorii din industria pescuitului şi a vânătorii au înregistrat cea mai ridicată rată a mortalităţii, potrivit CNN.
Din punct de vedere demografic, lucrătorii cu vârste peste 55 de ani reprezentau 38% din numărul total al deceselor la locul de muncă, potrivit BLS.