În acest an sunt disponibile aproape 60.000 de bilete de tratament balnear, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice, în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP.
La acestea se adaugă un număr suplimentar de locuri care sunt contractate, prin licitație, cu operatori economici de profil, până la nivelul de 370 de milioane de lei, suma prevăzută cu această destinație în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.
Contractul scos la licitație de CNPP este împărțit în 38 de loturi care corespund unui număr de 38 de stațiuni de tratament din țară, printre care se numără Amara, Bușteni, Buziaș, Eforie Sud, Călimănești Căciulata, Herculane, Felix, Pucioasa și Slănic Prahova.
CNPP va atribui acorduri cadru pentru fiecare lot în parte unuia sau mai multor operatori economic, și ulterior contracte subsecvente numai cu respectarea condițiilor cantitative, tehnice și financiare, stabilite în acordul cadru respectiv, pentru fiecare agent economic în parte.
Fiecare contract va fi atribuit în baza criteriului „cel mai bun raport calitate – preț”, prețul ofertei are o pondere de 55% în decizia de atribuire a contractului, iar condițiile, calitatea serviciilor oferite de hotel sau pensiune – 45% în decizia de atribuire.
Contractele se derulează pe o perioadă de 32 de luni (doi ani și jumătate).
Asigurarea serviciilor de tratament balnear, cazare şi masă în regim de pensiune pentru beneficiarii biletelor de tratament balnear eliberate de Casa Naţională de Pensii Publice se realizează în structuri de cazare şi alimentaţie publică clasificate de instituţia publică centrală de resort şi în baze de tratament autorizate din punct de vedere medico-balnear pentru valorificarea factorilor sanogeni de cură de către Ministerul Sănătăţii, obligatoriu amplasate în staţiuni turistice, balneare, climatice sau balneoclimaterice de interes naţional sau interes local recunoscute legal.
Principalele afecţiuni pentru care se efectuează tratament sunt: reumatismale, cardiovasculare, digestive, afecţiuni ale căilor respiratorii, afecţiuni ale sistemului nervos, afecţiuni ginecologice.
Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 martie 2020, ora 15:00.