Biofarm ar putea acorda acţionarilor dividende de 14,2 mil.lei, cu 30% peste valoarea de anul trecut

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Biofarm (BIO) propune acţionarilor acordarea de dividende de 14,2 milioane lei, în creştere cu 30% faţă de anul trecut, profitul distribuit reprezentând aproape 68% din câştigul înregistrat anul trecut.
Economica.net - J, 14 mart. 2013, 21:40
Biofarm ar putea acorda acţionarilor dividende de 14,2 mil.lei, cu 30% peste valoarea de anul trecut

Conducerea companiei a propus un dividend brut de 0,013 lei/acţiune, în creştere cu 30% faţă de suma distribuită anul trecut.

Raportat la cel mai recent preţ de la bursă al acţiunilor Biofarm, de 0,24 lei/titlu, randamentul dividendului brut este de 5,4%.

Propunerea de dividend urmează să fie votată de acţionarii Biofarm într-o AGA programată pentru 18 aprilie, potrivit unui convocator transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Producătorul de medicamente a înregistrat anul trecut un profit net de 21 milioane lei (4,7 milioane euro), cu 48% peste câştigul din exerciţiul financiar anterior, de 14,2 milioane lei. În acelaşi timp, cifra de afaceri a avansat cu 12%, la aproape 105 milioane lei (23,5 milioane euro), faţă de 93,4 milioane lei în anul 2011.

Potrivit celor mai recente raportări, în acţionariatul companiei se regăsesc SIF Oltenia (SIF5) – 26,94%, SIF Banat Crişana (SIF1) – 19,22%, SIF Moldova (SIF2) – 12,55% şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului – 1,04%.

Cel mai recent transfer cu acţiunile Biofarm a fost realizat pe bursă la preţul de 0,24 lei, în stagnare faţă de ziua anterioară. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 262,7 milioane lei (59,7 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație la 7,5% pe tot anul 2025
Ciprian Dascălu, BCR: Rata dobânzii de referință va rămâne neschimbată până la ședința din februarie 2026. Inflație ...
După decizia BNR de menținere a dobânzii de politică monetară la 6,5%, Ciprian Dascălu, economistul șef al BCR, anunță că prima tăiere a ratei dobânzii cheie va avea loc probabil la......
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – Analiști
Lichiditatea băncilor se evaporă. Dobânda ROBOR crește la 7,5% până la finalul lui 2025, din cauza inflației – ...
ROBOR s-ar putea situa la 6,5% - 7,5% sau chiar 8% la sfârșitul anului, pentru a îngloba inflația, arată Adrian Codirlașu, ...
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Companiile auto chineze se extind agresiv în Europa
Constructorii chinezi de automobile se extind în Europa mizând pe prețuri competitive în diferite segmente de piață ...
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
SUA impun sancțiuni împotriva raportorului special al ONU pentru teritoriile palestiniene, Francesca Albanese
Şeful diplomaţiei americane Marco Rubio a anunţat miercuri că Statele Unite ale Americii vor impune sancţiuni împotriva ...