bim.GROUP este un birou independent de proiectare cu activități și expertiză în toate disciplinele majore de inginerie. Biroul activează în proiectare generală (proiectare conceptuală, autorizații de construcție și construcție, servicii de inginerie în construcții și proiectare de instalații electrice) și în arhitectură, proiectare structurală (oțel și beton armat), anvelope clădiri, servicii de construcții, energie electrică pentru clădiri și inovație BIM.
„La bim.GROUP scopul nostru este să ne îmbunătățim în mod responsabil mediul prin utilizarea largă și flexibilă a cunoștințelor și expertizei noastre, precum și prin inovare. Cu o echipă dedicată de peste 100 de experți interni și coordonarea a șase discipline diferite, putem livra cele mai complexe proiecte de design. Ne angajăm să lucrăm cu partenerii noștri, îmbunătățindu-ne continuu procesele. Avem o abordare avansată, fiind printre primii de pe piața europeană care utilizează cele mai noi tehnologii și software, pe care le folosim pentru a garanta cea mai înaltă calitate pentru clienții noștri. La bim.GROUP vedem provocările clienților noștri ca fiind ale noastre, crezând că respectarea termenelor limită, ținerea sub control a costurilor și proiectarea unui mediu construit durabil sunt cheia unei colaborări de succes. Cooperarea noastră cu KÉSZ România poate fi urmărită de aproape zece ani. Prin împărțirea reciprocă a sarcinilor reușim să facem ambele companii mai eficiente. La ora actuală, acesta este un pas important în ceea ce privește construirea unei colaborări locale cu birourile de proiectare româneşti”, a declarat Zsolt Ballay, COO bim.GROUP.
bim.GROUP proiectează clădiri, structuri metalice și din beton armat, fațade industriale, infrastructuri electrice și inginerești complexe ale clădirilor, care se traduc apoi în ansambluri industriale, rezidențiale, hoteliere, clădiri de birouri și publice, centre sportive și de agrement. Valoarea ingineriei este cheia succesului în toate proiectele create, ceea ce înseamnă că factorul cheie nu este doar costul produsului instalat, ci și costul procesului de construcție în sine.
„Pachetele noastre specializate de proiectare sunt alegerea ideală pentru firmele, antreprenorii și producătorii români și internaționali de proiectare generală și arhitecturală. Oferta noastră se distinge prin două tipuri de pachete de planificare sectorială: proiectare structurală și proiectare de fațadă. Sunt similare în ceea ce privește proiectarea conceptuală, licențiere, proiectarea planului și analiza proiectelor, dar diferențele cheie și importante constau în implementare și livrare. Suntem dornici să ne folosim expertiza și soluțiile inovatoare, să lucrăm împreună cu studiourile locale de design și să ne întărim prezența în România”, a declarat Zsolt Ballay.
Cele mai cunoscute proiecte ale bim.GROUP includ:
design general;
Recepția Hungexpo F1 (circuit de Formula 1) (foto) finalizarea lucrărilor de proiectare pentru construcția fațadei clădirii (pregătirea amenajării, proiectarea fabricației, documentația de proiectare de instalare și implementare) și modelare 3D mecanică și electrică + sală de evenimente cu 300 de locuri, energie regenerabilă, suprafață 6.000 metri pătrați.
Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta (SkyCourt) – renovarea a două terminale (T2A și T2B)
design & proiectare structuri de oțel;
Stadionul PUSKÁS – proiectare structurală completă a structurilor metalice ale stadionului, întocmirea planurilor de construcție, desene de producție și planuri de instalare precum și implementare, documentație, structură suport pentru stâlpi de iluminat, compartimentări mobile, dimensionare frânghie, structură din oțel 12.000 tone.
Riga, Open Air Stage – analiza structurală și proiectarea de fabricație a unei structuri de oțel de 1.650 tone.
proiectare pentru anvelopare clădiri;
stații de metrou de pe linia 3 din Budapesta – Renovarea completă a peretelui și tavanului suspendat de la intrarea în stația de metrou până la peronul dintre piețele Lehel și Nagyvárad, renovarea placajelor interioare și proiectarea structurilor de susținere
Muzeul Kistefos, Norvegia – proiectarea anvelopării clădirii în formă liberă a muzeului pe o suprafață de 2.500 metri pătrați.