La nivel global, costul mediu al unei breşe de securitate a ajuns la peste 4 milioane de euro în 2022, potrivit unui raport întocmit de IBM şi Ponemon Institute, şi, cel mai probabil, va creşte în 2023, continuând tendinţa din ultimii ani.
În acelaşi timp, costul real al implementării unor servicii de securitate de tip Centru Operaţional de Securitate externalizat este, de obicei, şi de 60 de ori mai mic, atrag atenţia specialiştii din cadrul Bit Sentinel, companie din Europa Centrală şi de Est specializată în furnizarea de servicii profesionale de securitate cibernetică.
„Impactul ameninţărilor cibernetice nu mai poate fi neglijat de companii, iar asigurarea securităţii infrastructurilor este o provocare tot mai mare, indiferent de dimensiuni sau industrie. Din păcate, cele mai multe companii au un comportament reactiv în aceste situaţii. În astfel de cazuri, pe lângă pierderile operaţionale şi reputaţionale generate de scurgerea de informaţii şi întreruperea activităţii, restaurarea securităţii implică investiţii suplimentare considerabile. Prin urmare, impactul financiar resimţit în cazul unui atac reuşit va fi uriaş, iar organizaţia va trebui să lupte mult timp ulterior pentru a-şi repara imaginea şi a recâştiga încrederea clienţilor şi partenerilor”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.
La costurile de remediere a incidentelor se pot adăuga și alte cheltuieli ce survin ca urmare a încălcării unor reglementări naționale sau internaționale – de exemplu, încălcări ale GDPR sau a directivelor NIS și NIS2. Pentru organizațiile care operează sisteme industriale pentru automatizare, depozitare, transport, furnizare de energie sau apa, costurile pot chiar depăși media internațională.
Bit Sentinel activează în domeniul securităţii cibernetice din 2015 şi oferă servicii complete de securitate informatică.
Compania a lansat, în 2020, divizia BSS-CERT, unul dintre primele centre de tip SOCaaS disponibile pentru jucători din toate industriile, care au nevoie de sisteme complete de detecţie, protecţie şi răspuns la incidente de securitate. Printre soluţiile integrate de către Bit Sentinel în serviciul de tip SOCaaS se află cele ce aparţin unor nume importante, precum Microsoft, Google, Fortinet, Cisco şi VMware.