Bitcoin a continuat să scadă în așteptarea datelor de miercuri privind inflația

Bitcoin a continuat să scadă, coborând cu 3,2% săptămâna trecută după ce raportul privind salariile non-agricole din SUA a fost mai slab decât se așteptau analiștii.
Simon Peters - mar, 10 sept. 2024, 18:05
Bitcoin a continuat să scadă în așteptarea datelor de miercuri privind inflația

În mod similar, ethereum a scăzut cu 6,8%, în timp ce solana a reușit o creștere modestă de 0,5% după ce a testat nivelurile de suport tehnic în jurul valorii de 120 de dolari.

ETF-urile bitcoin de tip spot nu au avut un început bun nici în această lună, înregistrând ieșiri de 677 de milioane de dolari până în prezent.

De asemenea, acestea au înregistrat cea mai lungă serie de zile consecutive de ieșiri: 8 zile începând cu 27 august, care s-a încheiat luni, după ce au inregistrat intrări nete de 28,6 milioane de dolari.

Piețele globale așteaptă miercuri și joi datele din SUA privind Indicele Prețurilor de Consum și Indicele Prețurilor Producătorilor, și ultimele date semnificative privind inflația înainte ca Fed să se întâlnească marți, 17 septembrie, când va decide asupra ratelor dobânzilor.

În această săptămână

Focusul acestei săptămâni se întoarce asupra datelor privind inflația, cu ultimele cifre ale Indicele Prețurilor de Consum și Indicele Prețurilor Producătorilor din SUA fiind publicate miercuri și respectiv, joi.

Piețele anticipează pe deplin o reducere a ratelor dobânzilor la următoarea întâlnire a Fed, săptămâna viitoare. Aceasta ar fi prima reducere a dobânzilor de când au fost crescute la niveluri foarte ridicate anul trecut.

Dacă datele privind inflația sunt mult mai mici decât se aștepta, Fed ar putea reduce ratele dobânzilor cu 0,50%, în loc de 0,25%.

Știri care ne-au atras atenția

Banca elvețiană Zürcher Kantonalbank a lansat un nou serviciu pentru clienții săi: tranzacționarea de bitcoin și ethereum

Banca Zürcher Kantonalbank, cea mai mare bancă regională și a patra cea mai mare bancă din Elveția, a anunțat săptămâna trecută că a lansat un serviciu de tranzacționare a criptoactivelor pentru clienții săi individuali pentru a cumpăra și a vinde bitcoin și ethereum.

Clienții vor putea cumpăra și vinde bitcoin și ethereum non-stop direct în ZKB eBanking sau în aplicația ZKB Mobile Banking.

Crypto Finance AG, parte a Deutsche Börse Group, a fost desemnată de ZKB ca partener pentru noul serviciu de tranzacționare a criptoactivelor.

Noul serviciu de tranzacționare a criptoactivelor oferit de ZKB permite și altor bănci elvețiene partenere să le ofere clienților posibilitatea de a cumpăra și a vinde bitcoin și ethereum. Thurgauer Kantonalbank este prima bancă parteneră care utilizează acest serviciu.

Mercuryo permite utilizatorilor să cheltuiască criptoactive cu ajutorul unui card virtual

Platforma de plăți cripto Mercuryo a anunțat săptămâna trecută lansarea ‘Spend’ – un nou card de debit virtual care permite utilizatorilor să cheltuiască direct criptoactive stocate în portofele aflate în propria custodie la peste 90 de milioane de comercianți care acceptă carduri Mastercard.

Portofelele de custodie proprie permit utilizatorilor să controleze cheile private ale portofelului lor, fără să depindă de o terță parte.

Noul card de debit virtual se va integra cu Apple Pay și Google Pay, iar criptoactivele vor fi convertite automat în monedă fiat pentru comercianți.

Spend acceptă în prezent 40 de criptoactive și este disponibil pentru utilizatorii din Spațiul Economic European (SEE), cu planuri de extindere la nivel global în viitorul apropiat.

 

Hashrate-ul Bitcoin a ajuns la un nivel record

Hashrate-ul, sau puterea de calcul totală a rețelei Bitcoin, a atins un nou record absolut de 742 de exahash-uri pe secundă. Aceasta reprezintă o creștere de 70% în ultimele 12 luni, de la 440 de exahash-uri.

Un hashrate mai mare arată că rețeaua Bitcoin poate procesa mai multe calcule mai rapid.

Deși nu există o legătură directă între hashrate și prețul Bitcoin, un hashrate mai mare este un semn bun pentru securitatea rețelei, atacurile asupra acesteia devenind din ce în ce mai rare.

Despre eToro

eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții unde poți tranzacționa, poți face schimb de cunoștințe și poți învăța despre investiții. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro are peste 38 de milioane de utilizatori înregistrați din peste 75 de țări. Credem că schimbul de cunoștințe înseamnă putere și că putem avea mai mult succes împreună. Astfel, am creat o comunitate globală de investitori de succes concepută pentru a vă oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta cunoștințele și pentru a vă crește veniturile. Pe eToro, puteți tranzacționa o gamă variată de active tradiționale și inovatoare și puteți alege cum să investiți: puteți tranzacționa direct, puteți investi într-un portofoliu sau copia alți investitori.

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Criptoactivele sunt instrumente volatile care pot fluctua foarte mult într-un interval de timp foarte scurt și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru toți investitorii. În afară de tranzacționarea prin CFD, tranzacționarea criptomonedelor este nereglementată și, prin urmare, nu este supravegheată de niciun cadru de reglementare din UE. Capitalul dumneavoastră este în pericol.

 

Te-ar mai putea interesa și
VIDEO Mesaj al șefilor Petrom de pe platforma marină care va face forajele pentru extracția gazelor din Marea Neagră, cel mai mare proiect energetic de acum al României
VIDEO Mesaj al șefilor Petrom de pe platforma marină care va face forajele pentru extracția gazelor din Marea Neagră, ...
Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, și Cristian Hubati, șeful diviziei de explorare și producșie, au fost pe platforma gigantului Transocean care va face forajele penntru sodele din proiectul......
Calea ferată Brașov – Sighișoara: Aktor anunță că a săpat aproape un kilometru de tuneluri în munte
Calea ferată Brașov – Sighișoara: Aktor anunță că a săpat aproape un kilometru de tuneluri în munte
Primele două TBM-uri lansate de Aktor pentru a fora cele două tuneluri feroviare gemene care leagă Racoș de Apața sunt ...
Deltamed, cel mai mare producător de ambulanțe din Europa de Est, a livrat 41 de vehicule către Ministerul Sănătății din Republica Moldova
Deltamed, cel mai mare producător de ambulanțe din Europa de Est, a livrat 41 de vehicule către Ministerul Sănătății ...
Deltamed, Producătorul român de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență, a livrat vara aceasta primele 41 ...
Veste bună pentru prosumatori: stocarea obligatorie și pentru cei cu instalații în funcțiune a fost eliminată în comisii la Senat
Veste bună pentru prosumatori: stocarea obligatorie și pentru cei cu instalații în funcțiune a fost eliminată în comisii ...
Senatorii din Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale și Comisia economică, industrii ...