Bitcoin a scăzut miercuri la un nou minim al ultimelor 18 luni, de aproape 20.000 de dolari pe unitate, trăgând în jos şi alte criptomonede mai mici

16 06. 2022
5-modalita-i-pentru-a-specula-declinul-criptomonedelor

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a scăzut cu până la 7,8%, până la 20.079,72 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din decembrie 2020.

Bitcoin a pierdut aproximativ 33% din valoarea sa faţă de dolarul american, începând de vineri, coborând cu peste 50% de la începutul anului. Moneda a scăzut cu aproximativ 70% de la nivelul record de 69.000 de dolari atins în noiembrie.

Bitcoin şi-a revenit uşor ulterior, la 21.336 dolari pe unitate.

Sectorul monedelor digitale a fost lovit săptămâna aceasta după ce firma americană de servicii financiare în criptomonede Celsius a blocat retragerile şi transferurile între conturi, stârnind temerile de contagiune pe pieţele deja zguduite de dispariţia monedei stabile (stable coin) terraUSD.

Aşteptările privind o creştere cu 0,75 de puncte procentuale a dobânzii cheie de către Rezerva Federală a SUA, pe fondul inflaţiei vertiginoase, au exrcitat presiuni şi asupra activelor riscante, de la criptomonede la acţiuni.

Fondurile cripto au înregistrat ieşiri de 102 milioane de dolari, săptămâna trecută, potrivit managerului de active digitale CoinShares, invocând anticipaţia investitorilor cu privire la o politică mai strictă a băncii centrale.

Valoarea pieţei globale de cripto a scăzut cu 70%, la sub 900 de miliarde de dolari, de la un vârf de 297.000 miliarde de dolari în noiembrie, arată datele CoinMarketCap.

Criptomonedele mai mici, care tind să se mişte în tandem cu bitcoin, au scăzut şi ele. Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă, a scăzut la 1.013 dolari pe untiate, cel mai redus nivel din ianuarie 2021.