În raport cu dolarul american, bitcoin se află în prezent la 66.700 de dolari, la doar 4% de maximul istoric. Dacă prețul continuă pe traiectoria actuală, este posibil să atingă 69.000 de dolari și un nou maxim istoric față de dolarul american în cursul acestei săptămâni.
Forța motrice din spatele mișcării prețului este reprezentată de fondurile ETF de bitcoin la vedere (spot), care continuă să achiziționeze bitcoin în cantități semnificative. Cantitatea zilnică achiziționată este în prezent de 10 ori mai mare decât noua emisiune zilnică de bitcoin care intră în circulație din recompensele pentru blocurile miniere. Cererea depășește rapid oferta.
În plus, indicatorii on-chain, care măsoară rezervele de pe platformele de tranzacționare de cripto, adică numărul total de bitcoin deținut pe bursele de criptoactive, continuă să scadă, coborând cu 0,25% în ultimele șapte zile. O rezervă în scădere este în general percepută ca fiind pozitivă pentru prețurile bitcoin, deoarece indică o presiune de vânzare potențial mai mică.
Alte criptoactive importante au beneficiat, de asemenea, de sentimentul optimist. Ethereum a revenit la peste 3.500 de dolari, cel mai mare preț din ianuarie 2022, iar Solana a ajuns la 135 de dolari, cel mai mare preț din martie 2022.
Odată cu începutul unei noi luni, atenția se va îndrepta spre publicarea de vineri a ultimelor date privind salariații non-agricoli din SUA.
Numărul de slujbe non-agricole, un indicator care măsoară variația numărului de persoane angajate în Statele Unite în luna precedentă, cu excepția industriei agricole, este în general considerat un indicator principal al activității economice globale.
Economia americană a fost întrucâtva rezilientă, iar o cifră a salariilor non-agricole mai mare decât cea prognozată ar putea oferi Rezervei Federale un motiv pentru a menține ratele dobânzilor la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp.
Cu toate că piața cripto este impulsionată în acest moment în principal de ETF-urile de bitcoin, orice probabilitate sau percepție crescută a menținerii de către Fed a unor rate mai mari pentru mai mult timp ar putea declanșa o scădere a prețurilor criptoactivelor, precum și a piețelor bursiere.
Monedele de tip “meme” au avut cele mai mari mișcări de săptămâna trecută, PEPE (Pepecoin) crescând cu peste 330%. Volumul zilnic de tranzacționare pentru aceasta monedă simbolizată de o broască a atins un vârf istoric de 3,6 miliarde de dolari.
DOGE (Dogecoin) și SHIB (Shiba-inu) au avut, de asemenea, o săptămână bună, crescând cu 80% și, respectiv, cu 130%.
Mișcările înregistrate de monedele “meme” reflectă sentimentul pozitiv de pe piețele cripto din prezent. Este posibil ca investitorii să se reorienteze de la criptoactive cu capitalizare mai mare către monede sau token-uri care, în general, sunt considerate mai speculative.
IBIT depășește 10 miliarde de dolari
Fondul IBIT de la BlackRock a depășit 10 miliarde de dolari în active, devenind ETF-ul bitcoin de tip spot care a atins cel mai rapid această bornă. Doar 152 de ETF-uri (din 3.400) au mai mult de 10 miliarde de dolari în administrare, astfel că atingerea acestui obiectiv în doar 7 săptămâni este impresionantă.
Wells Fargo și Bank of America’s Merrill oferă acum ETF-uri bitcoin de tip spot
După cum a relatat agenția de știri Bloomberg, divizia Merrill a Bank of America și unitatea de brokeraj a Wells Fargo oferă acum clienților lor acces la ETF-uri bitcoin de tip spot, subliniind tendința tot mai mare a investitorilor care doresc să obțină expunere la bitcoin.
Carson Group, cu active administrate în valoare de 30 de miliarde de dolari, a anunțat de asemenea, săptămâna trecută, că a început să ofere patru din cele 11 ETF-uri de tip spot pe platforma sa.
De asemenea, potrivit Yahoo Finance, și Morgan Stanley este pe cale să decidă dacă va adăuga ETF-urile bitcoin de tip spot pe platforma sa de brokeraj.
eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții care le permite utilizatorilor să își dezvolte cunoștințele și veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro este o comunitate globală cu peste 35 de milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate urma strategiile celor care au avut cel mai mare succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține și vinde cu ușurință active, își pot monitoriza portofoliul în timp real și pot efectua tranzacții oricând doresc.
Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro și Economica.net nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.