Bitcoin pentru toți: Nvidia se alătură listei de brand-uri favorizate de infractorii cibernetici

Pentru a ajunge la o anumită comunitate, escrocii acționează adesea sub masca unor companii binecunoscute. În noua activitate rău intenționată descoperită de experții Kaspersky, atacatorii s-au ascuns în spatele companiei de tehnologie, Nvidia. Acești atacatori au lansat un site web fraudulos pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a companiei, prin care au încurajat utilizatorii să participe la un giveaway cu un premiu de 50 de mii de bitcoin. Escrocii au făcut totuși o greșeală: au folosit sigla Nvidia într-o nuanță de violet, deși logo-ul original este verde.
Lidia Neagu - mie, 20 iul. 2022, 17:37
Bitcoin pentru toți: Nvidia se alătură listei de brand-uri favorizate de infractorii cibernetici

Pagina conține un buton „Participă” care, odată apăsat, duce vizitatorul către o pagină cu informații detaliate despre giveaway – dar este, totuși, plină de greșeli de ortografie, ceea ce este inacceptabil pentru o companie de renume precum Nvidia. Pagina încurajează potențialele victime să doneze înainte de a intra în respectivul giveaway și include o imagine a lui Jensen Huang, CEO-ul Nvidia. Participanților care pică în această plasă li se spune că pot câștiga dublul donației sau chiar pot atinge „jackpot-ul” – 50 de mii de bitcoini. Pagina include cerințe legate de acreditările pentru portofelul crypto, pentru ca utilizatorii să-și trimită „donația”.

Portofelul atacatorilor poate fi verificat pe blockchain.com, cu toate acestea, soldul total al contului este de 0,42 BTC (8 495 USD) – cu mult mai puțin decât cei 50 de mii de bitcoins anunțați. Nu este sigur dacă suma de acolo a fost formată din donații sau nu, dar mai multe tranzacții de la expeditori necunoscuți pot fi urmărite în istoricul contului.

Pentru a evita escrocheriile de acest fel, pentru a economisi bani și a vă păstra datele personale private, experții Kaspersky împărtășesc următoarele sfaturi simple:

      • Verificați orice link înainte de a face click. Plasați cursorul peste el pentru a previzualiza adresa URL și pentru a căuta greșeli de ortografie sau orice alte nereguli.
      • Uneori, site-urile web false arată exact ca cele reale. Depinde cât de bine și-au făcut infractorii temele. Hyperlink-urile sunt cele care ajung să fie incorecte cel mai frecvent – deseori conțin greșeli de ortografie – dar aceste link-uri pot fi, de asemenea, deghizate pentru a părea valide și vă redirecționează către o altă pagină, uzurpând identitatea site-ului legitim.
      • Pentru a vă proteja datele și banii, este o bună practică să vă asigurați că pagina de plată este sigură. Câteva aspecte cheie: adresa URL a paginii web începe cu HTTPS în loc de HTTP obișnuit; o pictogramă a unui lacăt va apărea, de obicei, lângă adresa URL și această adresă poate fi afișată în verde pe unele browsere. Dacă nu vedeți aceste caracteristici, abandonați pagina.
      • Utilizați o soluție de securitate de încredere, care vă poate ajuta să verificați securitatea adresei URL pe care o vizitați și vă poate oferi, de asemenea, posibilitatea de a deschide orice site într-un tab protejat, pentru a preveni furtul de date sensibile, inclusiv detalii financiare.
Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Rafila: Am cumpărat circa 350 de incubatoare noi
Ministrul Rafila: Am cumpărat circa 350 de incubatoare noi
Ministerul Sănătăţii a cumpărat circa 350 de incubatoare noi şi mai multe ambulanţe de tip ATI pentru transportul nou-născuţilor către maternităţi de grad superior, a anunţat ministrul......
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a scăzut, în octombrie, cu 2.322 persoane
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a scăzut, în octombrie, cu 2.322 persoane
Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în octombrie 2024, de 925.865 persoane, ...
Nicolae Ciucă: Doar PNL poate sparge planul toxic dintre PSD şi AUR
Nicolae Ciucă: Doar PNL poate sparge planul toxic dintre PSD şi AUR
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la Preşedinţia României, consideră că doar partidul pe care îl conduce ...
ONRC: Numărul firmelor dizolvate, în creştere cu aproape 7% în primele nouă luni din 2024
ONRC: Numărul firmelor dizolvate, în creştere cu aproape 7% în primele nouă luni din 2024
Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 6,92%, în primele nouă luni din 2024, până la 30.094, faţă de 28.146 în perioada ...