Bitdefender: Vulnerabilități critice descoperite într-o cameră de supraveghere, disponibilă și în România

Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat vulnerabilităţi în camera de supraveghere pentru acasă Wyze Cam, disponibilă şi în România.
Lidia Neagu - mie, 30 mart. 2022, 14:31
Bitdefender: Vulnerabilități critice descoperite într-o cameră de supraveghere, disponibilă și în România

Potrivit unui comunicat al companiei, exploatând aceste carenţe de securitate, atacatorii pot accesa filmările camerei sau pot rula cod periculos pentru a obţine acces deplin la dispozitiv.

Cercetarea confirmă că atacatorii pot avea drepturi similare asupra camerei cu cele ale proprietarului de drept, însemnând accesarea feed-ului video sau a înregistrărilor.

Principalele descoperiri: instrucţiunile pe care le primeşte dispozitivul pot depăşi memoria acestuia, ca urmare a unei omisiuni a producătorului; atacatorii pot profita de asta şi pot adăuga propriul lor cod, ceea ce permite accesul la feed-ul camerei şi/sau injectarea de cod periculos; atacatorii pot interveni în comunicarea dintre cameră şi serverul la care este conectată, ceea ce le permite să ocolească procesul de conectare şi autentificare; atacatorii pot obţine fără autentificare acces la conţinutul cardului SD ataşat camerei video.

În aceste condiţii, specialiştii Bitdefender îndeamnă utilizatorii să instaleze de îndată actualizările de securitate disponibile. Posesorii camerei din prima generaţie, care a fost scoasă din producţie, sunt sfătuiţi să înceteze imediat folosirea acesteia, deoarece nu este posibilă o remediere a problemelor semnalate.

„Înainte de a cumpăra dispozitivul, citiţi recenzii ale produsului şi aflaţi opiniile altor utilizatori legate de modul în care funcţionează. Verificaţi frecvenţa cu care producătorul trimite actualizări şi reputaţia acestuia legată de securitate informatică. Actualizaţi dispozitivele inteligente cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Asiguraţi-vă că toate dispozitivele au parole complexe sau că au fost schimbate cele iniţiale”, se arată în comunicatul companiei de soluţii de securitate cibernetică.

Bitdefender a anunţat producătorul dispozitivului menţionat anterior despre rezultatele cercetării. Vulnerabilităţile identificate de către specialiştii în securitate cibernetică au fost comunicate în concordanţă cu politica Bitdefender de notificare şi dezvăluire a vulnerabilităţilor. Potrivit acesteia, furnizorii sunt înştiinţaţi în scris despre descoperiri şi sunt încurajaţi să remedieze erorile şi defecţiunile din produsele semnalate. La 90 de zile după comunicarea iniţială, rezultatele cercetării sunt transmise publicului larg. În acest caz, publicarea vulnerabilităţilor înainte de remedierea acestora ar fi oferit atacatorilor instrumente pentru compromiterea dispozitivelor.

Bitdefender oferă soluţii de securitate cibernetică cu eficienţă şi performanţă superioare şi uşor de folosit, pentru IMM-uri, companii de dimensiune medie şi pentru consumatori.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile de gaze naturale ale Germaniei au scăzut cu 11% în 2024
Importurile de gaze naturale ale Germaniei au scăzut cu 11% în 2024
Importurile germane de gaze au scăzut anul trecut cu 11%, comparativ cu 2023, cel mai mare furnizor fiind Norvegia, în timp ce exporturile s-au înjumătăţit, arată datele publicate miercuri de......
Burduja: Româƒnia nu este afectată de sistarea tranzitului gazelor naturale prin Ucraina
Burduja: Româƒnia nu este afectată de sistarea tranzitului gazelor naturale prin Ucraina
Româƒnia nu este afectată de sistarea tranzitului gazelor naturale prin Ucraina, deoarece este practic independentă în ...
Trump cere Curții Supreme a SUA să suspende pronunțarea sentinței în dosarul Stormy Daniels
Trump cere Curții Supreme a SUA să suspende pronunțarea sentinței în dosarul Stormy Daniels
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, găsit vinovat în procesul în care este acuzat de plăţi disimulate către o ...
Achiziția rafinăriei Lukoil din Bulgaria de către kazahii de la Rompetrol ar avea un impact pozitiv asupra KazMunayGas. Semne de întrebare asupra viitorului Petromidia?
Achiziția rafinăriei Lukoil din Bulgaria de către kazahii de la Rompetrol ar avea un impact pozitiv asupra KazMunayGas. ...
Achiziția rafinăriei bulgare de către KazMunayGas ar avea un impact pozitiv asupra companiei kazahe, potrivit analistului ...