„Suntem nerăbdători să începem acest parteneriat strategic cu cei de la Blackstone. Infuzia de capital din partea fondului american dublată de o experiență bogată fac din Blackstone un partener capabil să susțină grupul Superbet să-și mențină poziția de lider pe piață din România, să continue să-și majoreze cota de piață și mai ales să-și poată valorifica oportunitățile de extindere a business-ului atât în Europa Centrală și de Est, cât și la nivel global”, spune Sacha Dragic, co-fondator și CEO al grupului Superbet.
Alte detalii privind termenii tranzacției nu au fost făcute publice.
„Ne bucurăm că putem începe colaborarea cu Sacha Dragic și cu excelenta echipă de management pe care a format-o la Superbet. Este impresionantă investiția susținută a companiei românești în operațiuni multi-channel și digitale, incluzând aici și lansarea propriei platforme online de gaming și pariere, totul făcut la standardele internaționale ale industriei de profil. Suntem nerăbdători să susținem traiectoria ascendentă a Superbet al cărei model de creștere se bazează pe extindere internațională și pe continuarea investițiilor în tehnologie”, a declarat explică la rândul său Andrea Valeri, senior managing director în cadrul Blackstone.
Consultantul pe parcursul întregii tranzacției a fost firma americană Stifel. Consultantul legal pentru Superbet a fost casa de avocatură Herzog, Fox & Neeman, iar pentru Blackstone avocații de la Jones Day. Pe partea financiară, cei de la Blackstone au avut drept consultant UBS Investment Bank.
Superbet a fost fondat în 2008 de actualul CEO al Grupului, Sacha Dragic și a ajuns la afaceri de 180 de milioane de euro în 2018.
Compania, cu o rețea de peste 1.200 de agenții la nivel național și peste 3.500 de angajați, și-a lansat platforma digitală în 2016, iar aplicația mobilă în toamna lui 2018. În prezent, Superbet are în afara României operațiuni directe în Polonia, dar și birouri în Austria, Serbia, Croația, Malta și Marea Britanie.
Superbet este prima și singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 9,6 milioane (2017).
Blackstone are sub administrare active de 512 miliarde de dolari și se concentrează pe sectorul imobiliar, datorii publice, fonduri secundare, credite non-investiționale etc.