Blaga: Nu sunt convins că vom realiza până la locale Mişcarea Populară
Blaga a fost întrebat, înainte de şedinţa BPN al PDL, dacă Gigi Becali va face parte din Mişcarea Populară. „Nu sunt convins că vom realiza până la alegerile locale Mişcarea Populară. Să vedem decizia pe care o va lua partidul pe baza analizelor comandate”, a precizat Blaga.
El a spus că, la alegerile locale în Bucureşti, PDL a candidat doar în 2004 într-o alianţă, când preşedintele Traian Băsescu era primarul de atunci în funcţie.
„Noi, la alegerile locale – şi am mai spus-o, în Bucureşti doar în 2004 am candidat într-o alianţă, atunci Dreptate şi Adevăr, când domnul preşedinte Băsescu, primarul de atunci în funcţie, a candidat sub sigla alianţei DA şi domnul Boc la Cluj. În rest, noi nu am candidat niciodată şi nici nu văd cum am candida în Bucureşti sub o altă siglă decât pe cea pe care o vom asuma”, a precizat Vasile Blaga.
El a menţionat faptul că după alegeri întotdeauna este loc de discuţii, „pentru că trebuie guvernate oraşele şi comunele României şi în Consiliile Locale după alegeri sunt cele mai diverse coagulări de forţe”.
Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, iar sigla şi culoarea acestei mişcări ar putea fi inima şi, respectiv, verde sau albastru, au declarat surse politice.
Democrat-liberalii consideră că sunt compatibili cu PNŢCD şi cu ecologiştii pentru a forma Mişcarea Populară, având în vedere că PNŢCD este membru PPE, ca şi PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiştii este importantă, au precizat sursele citate.
Potrivit surselor MEDIAFAX, unii democrat-liberali ar considera oportună cooptarea în Mişcarea Populară a UNPR, însă alţii sunt de părere că, din punct de vedere doctrinar, în acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.
Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organizaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului, fără să dea o variantă.