Blockchain, o tehnologie revoluţionară pentru companii, dar dificil de implementat – studiu KPMG

Un studiu realizat de compania KPMG a relevat că 41% dintre companiile tehnologice vor să adopte tehnologia blockchain în următorii trei ani. Însă, aplicarea și adoptarea acestei tehnologii are provocările sale. Participanţii la studiu au identificat complexitatea tehnologică, lipsa unui studiu de caz a unei afaceri care să dovedească succesul acesteia şi lipsa de capital pentru a finanţa noi investiţii ca fiind probleme care trebuie depăşite pentru a implementa blockchain.
Economica.net - lun, 04 mart. 2019, 19:48
Blockchain, o tehnologie revoluţionară pentru companii, dar dificil de implementat - studiu KPMG

Cu procese din ce în ce mai complicate care necesită schimbul de date cu numeroase părți interne și externe, blockhain-ul devine din ce în ce mai recunoscut ca un mecanism care poate conduce la eficienţă operaţională. Noua tehnologie permite tranzacții rapide, securizate și descentralizate.

KPMG realizează periodic un sondaj privind inovarea în domeniul tehnologiei şi industriei. Studiul, desfăşurat în perioada decembrie 2018-ianuarie 2019, a inclus 740 de lideri globali din companii tech din 12 țări, majoritatea ocupând posturi executive în companii de diferite dimensiuni.

KPMG a întrebat participanții la sondaj cu privire la probabilitatea ca blockchain-ul să schimbe modul în care companiile își desfășoară activitatea în următorii trei ani. Rezultatele sunt relativ pozitive, 48% dintre respondenţi fiind de părere că acest lucru este foarte probabil. Patruzeci și unu de procente au intenția de a implementa tehnologia blockchain în următorii trei ani, în timp ce 31% nu au dat un răspuns direct, iar 28% au declarat că cel mai probabil nu vor implementa blockchain.

În ceea ce priveşte beneficiile adoptării blockchain, 23% dintre cei chestionați consideră că eficiența în ceea ce privește procesele de afaceri poate fi îmbunătățită prin implementarea și aplicarea tehnologiei de tip blockchain.

Alte aspecte importante în ceea ce privește așteptările directorilor de tehnologie cu privire la beneficiile de top ale adoptării de blocuri includ diferențierea produselor/serviciilor (12%), reducerile de costuri (9%) și noile date statistice care pot fi identificate (9%).

O altă concluzie semnificativă a raportului este așteptarea în rândul multor directori de tehnologie ca procesele legate de internetul obiectelor (IoT) pot fi influenţate de tehnologie. 27% dintre executivi au declarat că IoT va fi unul dintre cele mai importante revoluții în domeniul afacerilor în următorii trei ani. Tranzacționarea, riscul cibernetic redus și contractele s-au clasat pe locurile următoare cu 22, 20 și, respectiv, 18%.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...