Detaliile privind societatea mixtă încă trebuie finalizate iar Daimler vrea să concureze liderul Didi Chuxing (echivalentul chinez al aplicaţiei de transport Uber) pe piaţa sa internă, susţin sursele.
„Avem un dialog constructiv cu omologii noştri chinezi. Cred că există mai multe oportunităţi decât riscuri. Situaţia este promiţătoare”, a afirmat săptămâna trecută şeful Daimler, Dieter Zetsche.
Anul acesta, Geely a achiziţionat o participaţie de aproape 10% (în valoare de aproximativ nouă miliarde de dolari) în Daimler. Geely susţine că vrea o alianţă cu Daimler, care dezvoltă vehicule electrice şi autonome, pentru a răspunde provocărilor venite de la noile rivale, cum ar fi Tesla şi Uber.
Separat, Daimler a anunţat că vânzările grupului au scăzut în septembrie din cauza dificultăţilor logistice asociate cu introducerea noilor proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP).
Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.
Livrările Mercedes-Benz, divizia de lux a Daimler, au scăzut luna trecută cu 8,2% pe plan global, la 202.819 vehicule, în timp ce în primele nouă luni din acest an vânzările au înregistrat un declin de 0,1%, la 1,17 milioane de unităţi.
Recent, Daimler a avertizat că în trimestrul trei din 2018 câştigurile Mercedes vor fi „semnificativ mai scăzute” decât cele înregistrate în
precedentele trei luni – 1,9 miliarde de euro – din cauza noilor proceduri mai stricte de testare a poluării. În acest an, grupul german
se aşteaptă la un profit „uşor mai scăzut” decât cel înregistrat anul trecut – 14,7 miliarde de euro.
În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.