Blue Air oferă reduceri de 25% pentru toate destinaţiile din orarul de vară și de iarnă al companiei
Campania se desfasoară în perioada 10-12 iulie 2020, iar promoția este valabilă pentru toate rezervările de zboruri cu date de călătorie între 11 iulie 2020 și 31 martie 2021.
„După aproape 4 luni de suspendare a zborurilor regulate și de șomaj tehnic, în care am operat numai zboruri la cerere, cargo și de repatriere, suntem bucuroși să anunțăm că am finalizat transferul în portofelele electronice a sumelor aferente zborurilor anulate pentru toți pasagerii care au cumpărat bilete direct pe site-ul Blue Air. Aceștia pot deja folosi sumele respective pentru a cumpără bilete în cadrul acestei promoții. Procesul este în curs și pentru pasagerii care au cumpărat bilete de la agențiile partenere. Estimăm că aceștia să poată folosi banii până cel târziu la sfârșitul lunii, funcție de rapiditatea cu care fiecare agenție se conectează la sistemele Blue Air. Suntem pregătiți și bucuroși să reluăm zborurile către destinațiile cele mai cerute de pasagerii noștri. Echipa noastră tehnică a făcut toate eforturile necesare să se asigure că aeronavele sunt pregătite de zbor, și am luat toate măsurile de siguranță sanitară necesare pentru a asigura călătorii sigure pentru pasagerii și echipajele noastre. Echipele comerciale și de IT s-au asigurat că putem oferi un produs ușor de folosit, la prețuri competitive. Piloții și însoțitorii de bord sunt nerăbdători să zboare din nou și să își reintampine pasagerii la bordul aeronavelor Blue Air!” spune Oana Petrescu, CEO Blue Air.
Compania a intrat la începutul acestei luni în procedură de concordat preventiv, care face parte din strategia de restructurare a sa, ca urmare a contextului creat de pandemia de COVID-19, context care a determinat, în perioada martie – iunie 2020, o reducere cu peste 100 de milioane de euro a încasărilor faţă de nivelul estimat şi planificat pentru această perioadă.
Procedura concordatului preventiv, precizează Blue Air, aşa cum aceasta este definită în legislaţia română, este o procedură de salvgardare prin care debitorii aflaţi în stare de dificultate financiară pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor şi prin care pot asigura continuitatea şi viabilitatea companiei, astfel încât aceasta să fie capabilă să îşi stingă datoriile şi să continue activitatea.