BMW a anunțat transformarea conceptului Skytop în model de serie limitată odată cu epuizarea celor 50 de unități programate pentru producție

Prezentat ca studiu de design la ediția din 2024 a faimosului Concorso d’Eleganza Villa d’Este, BMW Skytop va fi produs în 50 de exemplare care sunt însă deja vândute.
Robert Stan - vin, 11 oct. 2024, 14:22
BMW a anunțat transformarea conceptului Skytop în model de serie limitată odată cu epuizarea celor 50 de unități programate pentru producție

Prezentat iniţial sub forma unui studiu de design, BMW Concept Skytop a stârnit valuri de entuziasm printre cunoscătorii şi pasionaţii de automobile veniţi la Concorso d’Eleganza Villa d’Este, pe malul lacului Como. Reacția pasionaților a dat oficialilor mărcii bavareze ideea de a lansa o ediție limitată la doar 50 de exemplare.

Interesant însă, această decizie a fost anunțată de directorul BMW Group Design, Adrian van Hooydonk, la un eveniment găzduit de Casa BMW din Milano, odată cu dezvăluirea faptului că toate cele 50 de unități programate să intre în producție au fost deja vândute. Și asta fără ca prețul unui exemplar să fie măcar comunicat! Glumind, „s-a dat pe sub mână”.

„BMW Skytop are un design cu adevărat exotic şi oferă o combinaţie de dinamică a condusului şi eleganţă la cel mai înalt nivel. (…) Să putem anunţa în cele din urmă că acest automobil va fi construită este precum un vis devenit realitate. Mulţumim pentru răspunsul pozitiv din întreaga lume şi echipei pasionate care a lucrat la proiect”, a declarat Adrian van Hooydonk.

În acest context, BMW Skytop se înscrie pe drumul deschis de BMW 3.0 CSL – prezentat în 2022 pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a BMW M GmbH, dar și pentru a servit drept omagiu adus legendarului BMW 3.0 CSL „Batmobile” de la începutul anilor 1970 – care a fost și el produs în 50 de exemplare. Toate vândute, desigur.

BMW Skytop este un adevărat obiect de colecţie. Modelul decapotabil cu două locuri celebrează istoria roadsterelor emblematice de la BMW, printre care BMW 507 şi BMW Z8. Forma atletică sculpturală a caroseriei este construită din suprafeţe întinse, musculoase, definite de câteva linii precise. Forma pronunţată de săgeată a capotei, designul BMW ce evocă „botul de rechin” şi spatele îngust sunt referinţe clare la BMW Z8.

BMW Concept Skytop

BMW Skytop porneşte la drum către cei 50 de fericiți viitori posesori cu cel mai puternic V8 din arsenalul mărcii. Motorul de 4,4 litri, alimentat cu benzină, generează o putere maximă de 625 CP şi face echipă cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte. Tracţiunea este maximizată de sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, care distribuie cuplul motor între toate cele patru roţi după cum este necesar şi optimizează stabilitatea şi dinamica în orice situaţie. Odată cu această configuraţie de propulsie, spectaculosul model cu două uşi va accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ 3,3 secunde.

Designul exterior este evidenţiat de canelura pronunţată care se extinde de la capotă la bara de aluminiu de pe capota portbagajului. Aripioarele integrate discret în umerii uşilor iau locul mânerelor convenţionale şi, împreună cu jantele din aliaj uşor cu aripioarele complexe dintre spiţe, definesc aspectul curat şi graţios al maşinii. Grila BMW iluminată şi farurile joacă, de asemenea, un rol în aspectul progresiv al părţii frontale.

Unităţile LED sunt poziţionate pe suporturi din aluminiu şi au cel mai subţire profil disponibil în prezent pentru farurile auto. Au fost dezvoltate personalizat pentru BMW Skytop şi grupează toate funcţiile de iluminare. Stopurile au şi ele un design foarte subţire şi poartă tema de design progresiv a BMW Skytop către partea din spate.

Asemenea rollbarului acoperit cu piele din spatele scaunelor, luneta complet retractabilă şi soft topul decorat cu piele generează un sentiment de roadster autentic. Cele două secţiuni detaşabile ale acoperişului, care sunt finisate cu piele sintetică de înaltă calitate, sunt depozitate într-un compartiment special din portbagaj.

Schema armonioasă de culori asigură o tranziţie vizuală lină de la interior la exterior – atât cu soft topul deschis, cât şi închis. În spatele maşinii, culoarea maro roşcat a plafonului se revarsă în culoarea Floating Sundown Silver a exteriorului. Tranziția elaborată de culoare a fost aplicată manual de vopsitori experimentaţi.

Şi în interiorul BMW Skytop, măiestria, precizia, materialele alese cu atenţie şi tonurile calde creează un sentiment de lux şi eleganţă. În armonie cu alte elemente de design interior, scaunele din piele, accentuate de decoraţiunile în stil brogue, vin în aceeaşi nuanţă de maro folosită pentru acoperiş. Aplicaţiile de cristal încorporate în cockpit contribuie, de asemenea, la atmosfera somptuoasă de la bord.

Caracterul exclusiv al BMW Skytop este subliniat în plus de dotările cu echipamente de înaltă calitate, cum ar fi funcţia soft-close a uşilor şi sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround. BMW Live Cockpit Professional include BMW Head-Up Display color, care proiectează informaţii despre condus şi navigaţie direct în câmpul vizual al conducătorului.

Te-ar mai putea interesa și
Mașina cu hidrogen produsă în România. Ce poate să facă și cum arată. Specificații și FOTO
Mașina cu hidrogen produsă în România. Ce poate să facă și cum arată. Specificații și FOTO
O maşină experimentală alimentată cu hidrogen este unul dintre exponatele prezentate publicului la standurile primei ediţii a Energy Expo, ce are loc în perioada 10 - 13 octombrie, la Hala......
Ungaria va avea o redresare spectaculoasă a economiei în 2025 – Viktor Orban
Ungaria va avea o redresare spectaculoasă a economiei în 2025 – Viktor Orban
Creşterea economiei Ungariei va accelera substanţial în primul semestru din 2025, în urma aşteptatului boom din domeniul ...
Ciolacu, despre modificarea pragului de impozitare la microîntreprinderi: Nu vom pierde bani din PNRR. Decizia va fi luată după ce voi discuta în coaliţie, direct cu preşedintele PNL
Ciolacu, despre modificarea pragului de impozitare la microîntreprinderi: Nu vom pierde bani din PNRR. Decizia va fi luată ...
Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că o decizie privind modificarea pragului de impozitare la microîntreprinderi ...
Craiova – Consiliul Local a aprobat Planul Urbanistic Generalal Municipiului
Craiova – Consiliul Local a aprobat Planul Urbanistic Generalal Municipiului
Consiliul Local Craiova a aprobat, vineri, într-o şedinţă extraordinară, raportul la realizarea noului Plan Urbanistic ...