BMW nu se aşteaptă la o scădere dramatică a vânzărilor de maşini echipate cu motoare diesel
‘Mă aştept la un declin uşor al vânzărilor de maşini diesel, dar nu la o scădere dramatică. Compania va reuşi să compenseze declinul vânzărilor prin majorarea livrărilor de maşini pe benzină, hibride şi electrice’, a explicat Peter.
Acesta şi-a exprimat optimismul privind profitabilitatea producătorului de automobile de lux, deoarece viitoarele modele – cum ar fi cele din gama 8-Series, SUV-ul X7 şi sedanul M5 – vor compensa modelele hibride mai puţin profitabile şi vor îndeplini standardele mai dure privind emisiile.
De asemenea, BMW vrea să-şi scadă costurile pentru a face faţă schimbărilor din industria auto şi să obţină o marja de profit de 8-10% anul acesta, a afirmat directorul financiar al producătorului auto german.
Anul trecut, aproximativ 46% dintre maşinile vândute în Germania au avut un motor diesel, dar cererea este în scădere pe fondul scandalului emisiilor.
Începând din luna septembrie 2015, când Volkswagen a recunoscut că a manipulat emisiile poluante ale autovehiculelor diesel, Guvernul condus de Angela Merkel a fost criticat pentru că nu face suficient pentru a diminua poluarea maşinilor, dar şi pentru legăturile strânse cu producătorii auto. Acest subiect a devenit o temă importantă înaintea alegerilor parlamentare, iar Guvernul de la Berlin vrea să arate că ia măsuri pe măsură ce organizaţiile de mediu încep să obţină câştig de cauză în justiţie pentru a forţa marile oraşe să interzică circulaţia vehiculelor diesel. În acelaşi timp, miniştrii nu vor să prejudicieze o industrie care este cel mai mare exportator al Germaniei şi, de asemenea, asigură 800.000 de locuri de muncă.
‘Avem nevoie în continuare de o industrie auto puternică. Vrem ca producătorii noştri auto să aibă în continuare succes pe plan mondial şi să continue să construiască cele mai bune autovehicule’, a declarat Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, unde sunt amplasate mai multe uzine auto.
Însă, miza a crescut pentru industria auto germană în ultimele săptămâni, după ce Marea Britanie şi Franţa au anunţat că intenţionează să interzică circulaţia autovehiculelor dotate cu un motor diesel sau pe benzină, iar marii producători germani – BMW, Daimler, Audi, Porsche şi VW – sunt investigaţi de organismele europene pentru posibile practici anticoncurenţiale.
În prezent, pe drumurile din Germania circulă aproximativ 15 milioane de autovehicule diesel, care sunt responsabile pentru aproximativ 40% din emisiile de oxid de azot din marile oraşe.