BMW și-a dublat vânzările de mașini electrice în primul semestru din 2023

Grupul german BMW a anunțat comercializarea a 1,21 milioane de mașini în prima jumătate a anului 2023, în creștere cu 4,7% față de perioada similară din 2022.
Robert Stan - vin, 07 iul. 2023, 11:53
BMW și-a dublat vânzările de mașini electrice în primul semestru din 2023

Raportul grupului BMW privind vânzările din primul semestru al anului 2023 arată o majorare cu 4,7% a livrărilor de mașini, până la 1.214.864. Din acest total, 1.071.326 au fost mașini purtând marca principală a grupului, în timp ce Mini a comercializat 140.357 unități, iar Rolls-Royce 3.181.

Creșterea din acest an este susținută în special de vânzările din al doilea trimestru, în perioada aprilie – iunie fiind vândute la nivel de grup 626.726 mașini, în creștere cu 11,3% față de perioada similară din 2022.

Totodată, conform raportului, piețele cu cea mai mare creștere în 2023 au fost, în ordine, SUA (+12.5%), Germania (+8%) și China (+3,7%).

Chiar mai important, oficialii BMW susțin că vânzările de mașini 100% electrice ale grupului bavarez s-au majorat în prima jumătate a lui 2023 cu nu mai puțin de 101,5%, până la 152.936 unități. În același timp, vânzările de vehicule electrificate (BEV și PHEV) au atins 245.468 unități, în creștere cu 33,1%.

„Dezvoltarea puternică a vânzărilor, în special pentru vehiculele noastre complet electrice, arată că avem produsele potrivite pe piață la momentul potrivit. BMW Group va continua accelerarea electromobilității într-un ritm ridicat în a doua jumătate a anului. Cucerim clienți din întreaga lume cu gama noastră de produse. Datorită ofertei diverse – de la motoare cu ardere internă foarte eficiente până la modele complet electrice – ne adresăm unei game largi de nevoi ale clienților de pe tot globul”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG responsabil pentru vânzări.

Oficialul german susține și că, în al doilea trimestru al lui 2023, datorită gamei sale atractive de produse, marca BMW sa bucurat de o cerere puternică și și-a confirmat din nou poziția de lider în segmentul premium global.

În plus, BMW Group va deveni primul producător de automobile din Germania care oferă un sistem de conducere parțial automatizată la viteze de până la 130 km/h odată cu lansarea din octombrie a modelului Seria 5. Noul sistem BMW Highway Assistant permite șoferului să-și ia mâinile de pe volan în timpul conducerii. Cea mai recentă versiune a acestuia, disponibilă pentru prima dată în noul BMW Seria 5 Sedan, va fi completată și de o premieră mondială: Active Lane Change Assistant cu confirmare oculară.

Citește și:
– A opta generație BMW Seria 5 a fost prezentată la nivel mondial, inclusiv în România

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...