Al doilea mare producător de automobile de lux din lume se aşteaptă la ‘o creştere solidă’, de 5-10%, a profitului înainte de taxe în 2017, după ce anterior estimase ‘un uşor avans’ comparativ cu 2016. BMW a raportat anul trecut un profit înainte de taxe de 9,67 miliarde de euro.
De asemenea, veniturile ar urma să crească ‘uşor’ anul acesta, cu 1-5%, prognoza anterioară fiind ‘o majorare semnificativă’ a veniturilor.
În trimestrul trei din 2017, profitul înainte de taxe a scăzut cu 5,9%, la 2,42 miliarde de euro (2,81 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 2,41 miliarde de euro.
Pentru a reduce decalajul faţă de Mercedes pe piaţa automobilelor de lux, BMW a lansat noi modele, cum ar fi BMW Serie 8 coupe şi SUV-ul X7. De asemenea, a majorat investiţiile pentru a lansa până în 2025 cel puţin 12 vehicule pe baterii.
Profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a scăzut la 2,30 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,37 miliarde de euro.
Marja de profit s-a redus în trimestrul trei din 2017 la 8,3%, de la 8,5%, în timp ce Mercedes a raportat o marjă de profit de 11,1%, excluzând costurile cu rechemările la service.
Mercedes-Benz şi-a majorat avansul faţă de rivalul BMW în primele nouă luni, graţie unor noi modele precum SUV-urile GLC şi GLA şi sedanul restilizat E-Class, fiind în grafic pentru a-şi menţine poziţia de cel mai mare producător de automobile de lux din lume.
În primele nouă luni din 2017, vânzările Mercedes, divizia de lux a Daimler AG, au urcat cu 12%, la 1,72 milioane de vehicule, în timp ce brandul BMW a raportat un avans de 3,9%, la 1,54 milioane de unităţi. Livrările Audi, divizia de lux a Volkswagen AG, au scăzut cu 2% în perioada ianuarie – septembrie 2017, la 1,38 milioane de vehicule.
Luna trecută, Mercedes a anunţat un program de reducere a costurilor cu patru miliarde de euro până în 2025, pentru a contracara aşteptata presiune asupra câştigurilor. Brandul se va confrunta cu o reducere a profitului în schimbul majorării vânzărilor de vehicule electrice, îndeplinind astfel standardele mai dure privind emisiile în viitor, a afirmat directorul financiar Frank Lindenberg.
Divizia de lux a Daimler se aşteaptă ca până la 25% din sedanuri, SUV-uri şi automobile cu două locuri să fie electrice până în 2025, inclusiv viitorul SUV mediu EQ-C, care va fi lansat în 2019.
În România, Daimler are două unităţi de producţie, în Cugir şi Sebeş.