BNR vrea să cumpere mobilă de 200.000 de euro. GALERIE FOTO
Banca Naţíonală a României a lansat un anunţ de participare la o licitaţie privind achiziţia mai multor piese de mobilier pentru spaţiile din clădirea BNR de pe strada Lipscani. Valoarea estimată a contractului, ce se va derula pe o perioadă de 12 luni de la data atribuirii, se ridică la 833.768 de lei, fără TVA (aproximativ 185.300 de euro), potrivit anunţului publicat de BNR în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
Vor mobilier de cea mai bună calitate
Conform caietului de sarcini, mobilierul se va situa în 3 categorii impuse de palierele ierarhice, respectiv mobilier operațional, mobilier pentru secretariat si mobilier directorial. Toate piesele de mobilier vor fi confecționate (elementele plane) din M.D.F. furniruit cu furnir natur de calitate superioară pe suprafețele vizibile și cu un furnir ,,uzual” pe suprafețele ascunse. Suprafețele vor avea luciu semimat și vor fi aduse la nuanța și calitatea dorită de beneficiar prin tratare adecvată cu baiț și lac rezistent la uzură. În cazul mobilierului directorial vor fi aplicate elemente din lemn masiv, reprezentând canturi, profile și chenare.
Printre piesele pe care intenţionează să le cumpere BNR pentru completarea mobilierului se numără birouri, corpuri mobile cu 3 sertare, comode pentru imprimantă cu două uşi,dulapuri arhivă, dulapuri de haine, scaune ergonomice sau cuiere „pom”.
În ceea ce priveşte mobilierul din birourile directorilor din cadrtul BNR, acesta va fi de tip „clasic modernizat”, în sensul că va avea elemente simplificate de decoraţie, precum: cornişe, chenare, profile, canturi profilate.
Piesele (bibliotecile, comodele, biroul, mesele pentru şedinte, extensiile) vor avea un aspect unitar, alcătuind ceea ce se cheamă „o garnitură”.
BNR a oferit potenţialilor beneficiari şi câteva modele, „întrucât se urmăreşte standardizarea şi uniformizarea mobilării spaţiilor de lucru”. VEZI GALERIE FOTO
BNR este o instituţie de stat, dar a cărei finanţare nu este asigurată din venituri de la bugetul de stat, ci din venituri proprii. Profiturile făcute de bancă sunt vărsate în proporţie de 80% către bugetul de stat, iar restul banilor intră în rezervele statutare sau sunt distribuiţi parţial angajaţilor sau cheltuiţi pentru achiziţia de bunuri şi servicii. De asemenea, meníonţiăm că banii BNR necheltuiţi nu pot ieşi din instituţie şi drept urmare trebuie distruşi.