BNR confirmă informațiile economica.net: Adrian Cosmescu este noul șef al supravegherii sistemului bancar

Economica.net
23 09. 2020
bnr_91047600_465x215_06772700

Iată comunicatul Băncii centrale emis azi la ora 11.00

“Direcția Supraveghere din cadrul Băncii Naționale a României va avea o nouă conducere începând cu data 1 octombrie 2020. Domnul Adrian Cosmescu va prelua funcția de director al Direcției Supraveghere, iar domnul Nicolae Cătălin Davidescu pe cea de director adjunct.

Adrian Cosmescu, cu o carieră de peste 20 de ani în domeniul supravegherii bancare – din 1999 deținând funcția de director adjunct al Direcției Supraveghere – îi succede domnului Nicolae Cinteză, pensionat la data de 1 august a.c.

Nicolae Davidescu are o experiență de 17 ani în cadrul Direcției Supraveghere, iar din 2016 ocupă funcția de șef serviciu la Serviciul monitorizarea aplicării sancțiunilor internaționale, prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului.BNR confirmă informatiile economica.net:  Cosmescu este sef al supravegherii, alalalt e adjunct”.

Numirea sa, alături de alte ample “mișcări” de personal din BNR, a fost anticipată de noi, iar ECONOMICA.NET a publicat un material jurnalistic pe această temă încă de seara trecută. Îl puteți citi aici:

Mişcări ample în BNR: Dijmărescu şi Cinteză, consilieri ai lui Isărescu. Cosmescu, Marin sau Davidescu, director la supraveghere – surse

Cine sunt oamenii:

Adrian Cosmescu

Director adjunct al Direcţiei de supraveghere din BNR, Cosmescu  a lucrat în arbitraj la Banca Româna de Dezvoltare înainte de a veni în BNR în 1992. În 2008 afost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administaţie al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar. Mandatul sau a început pe 3 martie si are o durată de trei ani.

Nicolae Cătălin Davidescu

Este şeful Diviziei pentru Monitorizare pentru punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, prevenţia spălării banilor şi a finanţării terorismului în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR). Şi-a început cariera în BNR şi a recomandat colaborarea internaţională a diviziilor de acest tip din băncile centrale pentru descifrarea şi combaterea fenomenelor gen Panama Papers.