‘Este vorba despre 3.600 disponibilizări de la Poşta Română, 1.000 de disponibilizări din zona de servicii a grupului Electrica Serv, 1.000 de disponibilizări de la unităţile de producţie a energiei electrice şi termice, 1.300 de disponibilizări de la Termoelectrica Galaţi şi Brăila şi de la Elcen’, a declarat Pisc înainte de întâlnirea pe care liderii de sindicat o au programată cu reprezentanţii misiunii FMI.
Ion Pisc a precizat totodată, că procesul de privatizare mai vizează şi Complexul Energetic Hunedoara, dar şi pachetele minoritare de acţiuni de la Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi CE Oltenia şi a subliniat că acesta este unul dintre subiectele ce vor fi abordate în cadrul discuţiilor.
Un al doilea punct pe ordinea de zi a discuţiilor cu reprezentanţii FMI este, potrivit vicepreşedintelui BNS, legislaţia muncii, sindicatele pledând pentru modificarea legii 62/2011 , a dialogului social.
O echipă a FMI, condusă de Andrea Schaechter, este în vizită în România în perioada 17 – 31 iulie, pentru discuţii asupra următorului program cu România. Concluziile întâlnirilor vor fi prezentate la sfârşitul misiunii.