Boc: Strategia PDL nu prevede retragerea mea de la Guvern. O eventuală remaniere o decid cu Băsescu

Economica.net
19 12. 2011

” Ascult toate punctele de vedere legate de remaniere, dar iau deciziile împreună cu preşedintele. Ascult toate opiniile, dar decizia este la mine şi la preşedinte „, a spus Boc luni seara, la postul public de televiziune.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan declarase, săptămâna trecută, că nu vede rostul unei eventuale remanieri de aici înainte, decât, cel mult, ca o stratagemă de imagine.

„După mine, e târziu deja. Adică, n-ar fi făcută decât în ideea de a mai câştiga ceva imagine. E târziu. Dacă intrăm în 2012, dacă până la urmă legea aceasta cu comasarea alegerilor va fi declarată constituţională – pentru că am înţeles că a fost atacată la Curtea Constituţională – înseamnă că vom avea alegeri undeva în noiembrie. Deja, în 2012 toate partidele intră în stare de pre-campanie, campanie”, afirmase Stolojan, la Europa FM.

„Greii” PDL cer remaniere

Spre deosebire de Stolojan, care afirmă că o eventuală remaniere ar fi tardivă, membrii PDL cu greutate susţin că o schimbare a echipei guvernamentale ar fi benefică partidului.

Opinii pro-remaniere au avut recent preşedintele Senatului, Vasile Blaga – care a spus că „întotdeauna e nevoie de sânge proaspăt” – sau ministrele Anca Boagiu şi Elena Udrea, ambele vicepreşedinţi ai PDL.

Liderul PDL Elena Udrea a declarat că o remaniere guvernamentală trebuie făcută, pentru relansarea încrederii populaţiei, ea menţionând însă că decizia referitoare la cine şi când va fi schimbat aparţine premierului.

Ea a spus, răspunzând unei întrebări, că remanierea trebuie făcută, pentru că lumea vrea să vadă figuri noi.

Ministrul a menţionat că Guvernul nu a făcut erori pe fond, dar o remaniere ar fi necesară pentru relansarea încrederii populaţiei.

Boc a vrut să demisioneze

Traian Băsescu şi PDL au cochetat în acestă iarnă cu ideea ca Emil Boc să demisioneze din fruntea guvernului, iar locul său să fie luat de un tehnocrat. La mijlocul lunii februarie, după mai multe şedinţe de taină ţinute la Vila Lac, preşedintele, premierul şi liderii de filiale ai partidului votau pentru varianta premierului tehnocrat.

Strategia de a instala un prim-ministru tehnocrat a întâmpinat, însă,  rezistenţa parlamentarilor PDL, dar şi ai UDMR, care la o întâlnire cu şeful statului au refuzat categoric ca ocupantul şefiei guvernului să fie neînregimentat politic.