Bode: Cred că opoziţia va participa le dezbaterile privind Legea energiei. Avem proiecte comune

Ministerul Economiei, Lucian Bode, crede că opoziţia va participa la dezbaterile privind Legea energiei, considerând că atât Executivul, cât şi USL au proiecte comune în ceea ce priveşte acest sector.
Economica.net - mar, 20 mart. 2012, 12:23
Bode: Cred că opoziţia va participa le dezbaterile privind Legea energiei. Avem proiecte comune

„Am convingerea, analizând strategia opoziţiei, prezentată public în urmă cu câteva zile, că ni se vor alătura în procesul de dezbatere parlamentară. (…) Am văzut acolo, de exemplu, că ei susţin crearea celor două complexe energetice, Hunedoara şi Oltenia, promovarea investiţiei de la Tarniţa-Lăpuşteşti şi multe alte elemente pe care le găsiţi în programul Cabinetului Ungureanu. Acestea sunt doar câteva din elementele pe care mă bazez în momentul în care spun şi cred că opoziţia ni se va alătura în dezbateri pe acest proiect extrem de important”, a declarat Bode pentru MEDIAFAX.

Legea energiei, care include şi intervalul liberalizării preţurilor la electricitate, considerată prioritară de premier, a fost aprobată, vineri într-o şedinţă a Executivului dedicată exclusiv sectorului energetic. Actul normativ a fost adoptat fără participarea opoziţiei şi a UDMR, cu excepţa unui singur ministru.

„Am adoptat vineri legea energiei. Odată adoptată, a fost trasmisă spre dezbatere Parlamentului şi pentru vot în cele două Camere. Am solicitat Parlamentului adoptarea ei în regim de urgenţă. (…) Asta aşteptăm noi de la legislativ. Excludem asumarea răspunderii Guvernului (…) Credem, de asemenea, în dorinţa lor (a USL – n.r.) de a discuta serios pe marginea proiectelor pe care ei le consideră importante pentru acest sector vital pentru economie”, a spus Bode.

Proiectul de lege privind energia a reprezentat obiectul unei discutii avute, saptamana trecuta, de premierul Mihai Razvan Ungureanu cu preşedintele PSD, Victor Ponta.

Premierul Ungureanu a declarat, la Antena 3, că a avut o discuţie telefonicã cu liderul PSD, Victor Ponta, în care i-a spus cã Guvernul va aproba legi importante la dezbaterea cărora opoziţia ar trebui să vină în Parlament, adăugând că nu a „apucat” să aibă o discuţie şi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Ponta a declarat luni că USL nu va participa în Parlament la votul privind Legea energiei, şi a cerut Guvernului ca înainte de promulgarea legii să aibă un dialog transparent cu opoziţia, societatea civilă şi cu mediul de afaceri.

Adoptarea Legii energiei este necesară pentru transpunerea în legislaţie a directivelor europene în acest sector.

Te-ar mai putea interesa și
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale în administraţia publică
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale ...
Inteligenţa artificială va fi folosită în administraţia publică din România, iar cel mai important proiect pregătit în momentul de faţă este aplicaţia unică a statului, a declarat,......
România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria
România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat ...
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
Aproximativ 43% dintre companiile germane din România estimează o înrăutăţire a situaţiei economice în următoarele ...
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise ...