În cazul Airbus, atenţia se va concentra pe noul avion A350 XWB, care a efectuat vineri primul său zbor test.
Boeing va miza pe anunţarea aşteptată a celei de-a treia versiuni, mai mari, a aeronavei 787 Dreamliner.
Aşa cum se întâmplă de obicei, ambele companii vor încerca să demonstreze că reuşesc să câştige comenzi în detrimentul celeilalte.
Salonul din acest an are loc într-o perioadă în care atât Airbus cât şi Boeing se află în cea mai bună formă financiară. Ambele au profituri şi comenzi în creştere, datorită cererii mondiale pentru avioane cu consum redus de carburant.
Comenzile primite de Boeing şi Airbus se întind în majoritatea cazurilor pe mai mulţi ani, iar în unele cazuri până la sfârşitul deceniului.
Pe lângă creşterea comenzilor, întrebarea este dacă cei doi producători de avioane reuşesc cu succes să îşi mărească şi marrjele de profit şi eficienţa producţiei.
În ultimii Ani, Airbus a reuşit să îşi îmbunătăţească eficienţa liniilor de producţie, în timp ce Boeing a anunţat că trebuie să îşi mărească marjele, iar acest fapt se va întâmpla odată cu creşterea producţiei 787.
Succesul din anii următori va fi determinat, în ambele cazuri, de lansarea şi livrarea unor noi modele de aeronave.
Boeing s-a confruntat cu numeroase întârzieri costisitoare în producţia 787, inclusiv cu consemnarea la sol a aeronavelor din cauza unor incendii la baterii şi se concentrează pe evitarea unor probleme similare cu 737MAX.
Airbus urmează la rândul ei să facă primele livrări de avioane A350 XWB spre sfârşitul acestui an.