Administratorul special va desemna conducerea interimară a companiei, iar contractul de management privat la Oltchim poate fi încheiat de către Adunarea Creditorilor din 15 aprilie 2013.
Bogdan Stănescu este licenţiat în petrol şi gaze, precum şi în Drept internaţional. De asemenea, deţine un doctorat în ştiinţe juridice şi are experienţă în departamentul juridic al AVAS. În prezent este consilier în cadrul Băncii Naţionale a României.
Cauzele care au condus la insolvenţa Oltchim sunt măsurile manageriale neadecvate, tranzacţiile comerciale cu firme controlate direct sau indirect de management, investiţiile ineficiente şi remunerarea non-performanţei, potrivit Raportului privind cauzele care au determinat intrarea în insolvenţă a societăţii.
‘Recomandăm constituirea unui Oltchim 2, care să preia activele funcţionale de la Oltchim, inclusiv contractele de muncă ale salariaţilor, rămânând ca activele nefuncţionale din Oltchimul să fie lichidate, datoriile şi problemele juridice, acţiunile în anulare a contractelor din 2009 – 2011. Este necesară reorganizarea, dar ca etapă preliminară privatizării cu un investitor important pe această piaţă’, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, administrator judiciar provizoriu la Oltchim.