Bogdan Pandele, fiul primarului Pandele din Voluntari, reduce masiv capitalul social al celei mai profitabile firme, pe fondul situației dificile din imobiliare

22 02. 2024
investitii

Avangarde Green Construct, firmă deținută de Bogdan Pandele, fiul primarului din Voluntari, a decis reducerea capitalului social al firmei de la 1,87 de milioane de lei, la 10.000 de lei, arată datele din Monitorul Oficial, consultate de Economica.net.

Este cea mai profitabilă firmă în care Bogdan Pandele este acționar 100%. Firma Avangarde Green Construct a avut în 2022 o cifră de afaceri de 10,5 milioane de lei și un profit de 3,69 de milioane de lei. Pandele mai este acționar în alte cinci firme, potrivit datelor din platforma Termene.ro.

O altă firmă deținută integral de el, Avangarde Forest Management, a avut în 2022 afaceri de 1,73 de milioane de lei și un profit de aproape 500.000 de lei.

În Avangarde Forest Investments, Bogdan Pandele este asociat cu mama sa, Adela Constantin, care deține 0,5%. Firma a avut în 2022 afaceri de 417.789 de lei și profit net de aproape un milion de lei.

Fiul primarului din Voluntari mai deține 53% din Avangarde Maintenance, care a avut în 2022 o cifră de afaceri de 2.569 de lei și o pierdere de 54.417 lei.

Din Activ Imobiliare S.R.L., Pandele deține 50% alături de Hanifi Abdulrahman, cetățean sirian. Firma a avut în 2022 afaceri de 11,53 milioane de lei și un profit net de 4,69 de milioane de lei.

C.A. Image, care are ca obiect de activitate consultanță și management pentru afacere și din care Pandele deține 20%, are activitatea suspendată din 2009.

Bogdan Pandele, 37 de ani, a intrat în imobiliare cu un prim proiect în Voluntari. De atunci până în 2019 a construit peste 200 de vile în șapte ansambluri construite sunt brandul Avangarde Forest, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul companiei.

Motivele pentru care s-a decis reducerea capitalului social, publicate în Monitorul Oficial, sunt: „analiza detaliată a activității economice (…) a relevat că nivelul actual al capitalului social este disproporționat comparativ cu volumul de afaceri și cerințele de capital de lucru ale societății. Acest dezechilibru între capitalul social și nevoile reale ale societății conduce la o imobilizare ineficientă a resurselor financiare”.

În plus, „contextul economic actual și dinamica pieței imobiliare impun o reevaluare strategică a structurii de capital, reducerea capitalului social este o adaptare necesară pentru a menține flexibilitatea financiară și capacitatea de a răspunde rapid la schimbările din piață. Acest pas va asigura că societatea este bine poziționată pentru a exploata oportunități emergente, cum ar fi achiziții strategice sau noi proiecte de dezvoltare, menținând în același timp un nivel de risc financiar gestionabil și susținând creșterea pe termen lung”, se mai arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.