Compania a început deja servciul Bolt Food în Europa încă din luna august a anului trecut. „Este o piață cu competiție intensă. Totuși, avem peste 25 de milioane de oameni a nivel global care folosesc Bolt, iar livrările de mâncare sunt o cerință populară de ceva timp”, declara la acea dată Jevgeni Kabanov, director de produse la Bolt, într-un interviu pentru Reuters.
Potrivit informaţiilor ECONOMICA.NET, Bolt a început deja să contacteze restaurante din Bucureşti pentru a începe negocierile şi urmează să lanseze serviciul cât de curând.
Reprezentanţii companiei au confirmat pentru ECONOMICA.NET că urmează să lanseze serviciul Food în România.
De asemenea, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul propriu, compania recrutează în acest moment pentru poziţia de Country Manager pentru serviciul Food. Cât despre curieri, o parte dintre aceştia vor fi recrutaţi chiar din rândul şoferilor.
De curând, Bolt s-a extins şi pe piaţa livărilor pentru business. Noul produs poate fi folosit de antreprenorii din numeroase domenii, de la magazine alimentare la supermarket-uri și florării, la oricine are nevoie de un serviciu de livrare rapidă.
Bolt, care operează aplicația de ride-sharing omonimă, are operaţiuni în peste 35 de țări din Europa, Africa și alte regiuni, unde are circa 30 de milioane de utilizatori.
Înființată de Markus Villig, Bolt s-a lansat în 2013. Este una dintre platformele de transport cu cea mai rapidă creștere din Europa și Africa, cu aportul unor investitori corporativi precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital și cofondatorul TransferWise, Taavet Hinrikus.
În România, pe piaţa livrărilor de mâncare operează în prezent Glovo, foodpanda, Tazz by eMAG (fosta EuCeMananc), start-up-ul BeeFast, Petisante – un alt startup deschis în decembrie 2019, şi Uber Eats, care însă şi-a anunţat exit-ul începând cu 4 iunie. Grupul a precizat că operaţiunile care vor fi încetate sau transferate au reprezentat 1% din comenzile brute şi 4% din pierderile înregistrate de Uber Eats în primul trimestru al acestui an. Sumele generate vor fi reinvestite pe pieţele prioritare unde compania se aştepta la un randament mai bun al investiţiilor.