Bonurile fiscale participante la Loterie trebuie depuse la Fisc. Cumpărătorii pot refuza să plătească dacă nu primesc bon

Bonurile fiscale participante la Loteria Bonurilor Fiscale trebuie depuse direct la sediile administraţiilor financiare din întreaga ţară, şi nu online aşa cum se menţiona în varianta anterioară a Ordonanţei de Guvern, iar cumpărătorii pot refuza să achite bunul achiziţionat dacă agentul economic refuză să emită bon fiscal, potrivit Ordonanţei privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale, aprobată miercuri de Guvern.
Economica.net - mie, 28 ian. 2015, 13:46
Bonurile fiscale participante la Loterie trebuie depuse la Fisc. Cumpărătorii pot refuza să plătească dacă nu primesc bon

Bonul fiscal trebuie depus în original la orice unitate ANAF astfel că acestea nu se pot trimite prin Poştă şi nu trebuie înregistrate la Loteria Română sau în vreo urnă specială, precizează Ministerul Finanţelor Publice într-un comunicat remis AGERPRES.

‘Loteria bonurilor fiscale, aşa cum a fost aprobată de către Guvern, nu necesită înregistrarea bonurilor pe niciun site, iar în cazul câştigătorilor, aceştia vor avea de făcut un singur drum la ANAF, în momentul depunerii originalului’, se precizează în comunicatul citat.

Actul normativ aprobat miercuri prevede că, începând cu data de 1 martie, cumpărătorul poate să nu achite bunul dobândit dacă agentul economic refuză să emită bon fiscal, ‘având în vedere că o tranzacţie ne-fiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii’.

Pe de altă parte, Ordonanţa adoptată miercuri extinde dreptul de participare la Loteria bonurilor fiscale pentru persoanele de toate vârstele, renunţându-se astfel la pragul minim de 18 ani. De asemenea, nu va mai exista restricţie la un singur bon fiscal/extragere/persoană.

În cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a două valori, respectiv un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, şi data emiterii bonului.

Conform MFP, prima extragere ocazională va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paşte), fondul de premiere fiind de un milion de lei. Valoarea premiilor individuale se stabileşte prin împărţirea fondului de premiere la numărul de bonuri fiscale revendicate în termen. În funcţie de numărul de bonuri fiscale revendicate, valoarea premiilor unitare poate ajunge şi la 1.000.000 de lei.

La extragerea din 13 aprilie, MFP estimează că vor participa bonurile fiscale emise începând cu prima parte a lunii februarie (încă nu se poate stabili exact data) şi până pe 28 martie 2015 (inclusiv).

Extragerile lunare vor fi organizate în prima duminică după data de 15 a lunii, în timp ce extragerile ocazionale vor fi stabilite prin Ordin al ministrului Finanţelor Publice şi publicate în Monitorul Oficial.

Participarea la Loteria bonurilor fiscale nu implică vreun cost. Pot fi înscrise la extragere bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

La Loteria bonurilor fiscale participă exclusiv bonurile fiscale din România. Premiile pot fi revendicate în 30 de zile calendaristice de la data câştigării.

Te-ar mai putea interesa și
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a încheiat un parteneriat cu Dan Air şi a contractat, în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance), o aeronavă necesară în perioada sezonului de iarnă, în lunile decembrie şi......
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun Deep
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun ...
Tribunalul Bucureşti obligă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi Institutul Grigore Antipa să comunice ...
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineaţa, între Sibiu şi Boiţa, din cauza vântului puternic, a informat DRDP ...
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte automobile au făcut Dacia şi Ford
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte ...
Raportul ACAROM cu privire la producția de mașini a României arată că, în perioada ianuarie - octombrie 2024 au fost ...