„Nu cred că există cineva în această ţară care să vrea ca politicienii să fie angajaţi acum în alegeri”, a declarat el în faţa deputaţilor din „Comitetul 1922”.
„Cred că trebuie să continuăm să ne servim alegătorii şi să ne ocupăm de problemele care contează pentru ei”, a adăugat premierul britanic.
Întrebat de un membru al influentului „Comitet 1922” dacă va fi prim-ministru şi mâine, Boris Johnson a răspuns: „Bineînţeles”.
Potrivit presei britanice, cei care sunt împotriva lui Johnson în cadrul Partidului Conservator încearcă să schimbe regula actuală care îl protejează pe premier pentru încă 11 luni, organizând un nou vot rapid pentru demiterea lui.
„Mă uit la problemele cu care ţara se confruntă… Mă uit la cel mai mare război din Europa de 80 de ani. Şi nu pot, în ruptul capului, să văd cum este responsabil să demisionez acum”, a mai spus Boris Johnson.
Cinci secretari de stat au anunţat miercuri într-o scrisoare comună că părăsesc împreună Guvernul lui Boris Johnson, ridicând la 27 numărul membrilor demisionari ai guvernului de marţi.
„Vă cerem ca, pentru binele partidului şi al ţării, să vă retrageţi”, i-au scris lui Boris Johnson secretarii de stat Kemi Badenoch, Neil O’Brien, Alex Burghart, Lee Rowley şi Julia Lopez.
Între timp, miercuri şi-a anunţat demisia şi Mike Freer, ministrul pentru Exporturi şi Egalitate, potrivit Reuters. „Simt că ne îndepărtăm de Partidul Conservator al unei singure naţiuni în care am intrat, în special prin crearea unei atmosfere de ostilitate faţă de comunitatea LGBT+ şi nu mai pot apăra politici cu care sunt într-un dezacord fundamental”, a menţionat Freer.