O aventuală accceptare de către Curtea de Apel a recursului la decizia Tribunalului Bucureşti de intrare în insolvenţă, ar însemna reluarea contractelor în forma negociată iniţial. Hidroelectrica ar trebui să plătească şi pentru perioada în care a fost în insolvenţă. „Într-o lună, două, va intra în faliment“, a mai spus Borza.
Trecerea administrării Hidroelectrica către Euroinsol a fost recunoscută de 99,98% dintre creditorii companiei. Ei au recunoscut şi starea de insolvenţă a Hidroelectrica, a declarat administratorul judiciar al Hidroelectrica, prezent la reinaugurarea ecluzei Porţile de Fier 1.
Pe de altă parte, adminitratorul judiciar al Hidroelectrica solicită Ministerul Economiei să plătească cele 30 milioane de euro, pe care le-a promis pentru retehnologizarea ecluzei Porţile de Fier I, potrivit declaraţiei lui Remus Borza, şeful Euro Insol. Suma ar putea fi compensată cu dividendele ministerului de la Hidroelectrica.
„În 19 septembrie 2012 am transmis o cerere către Ministerul Economiei pentru a veni cu banii necesari pentru lucrările Hidroelectrica, potrivit unei Hotărâri de Guvern în acest sens. Ministerul are de luat dividende şi trebuie să dea 147 milioane lei. Va fi, probabil o compensare“, a spus Remus Borza.
Retehnologizarea ecluzei Porţile de Fier I a costat la 63 milioane euro, a adăugat acesta.
Ecluza românească de la Barajul Porţile de Fier I a fost repusă sâmbătă în funcţiune, după ce aproape timp de un an şi jumătate a fost închisă pentru efectuarea ultimei etape a lucrărilor de retehnologizare.