„Vor începe mâine (vineri – n.r.) disponibilizări la Hidroservurile Slatina, Vâlcea şi Porţile de Fier, care sunt acum cele mai vocale. Să nu strige prea tare vreunul să facă pneumonie şi să nu intre în faliment direct”, a afirmat reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, într-o conferinţă de presă.
Cele opt Hidroservuri controlate de Hidroelectrica au în total 2.500 de angajaţi.
Potrivit lui Borza, de vineri până în luna iunie vor fi concediate 300 de persoane, iar până la sfârşitul anului îşi vor mai pierde locurile de muncă din Hidroservuri alţi 300 de angjaţi.
Pentru a fi rentabile, Hidroservurile ar trebui să rămână cu aproximativ 1.200 de salariaţi, a precizat reprezentantul Euro Insol.
În timpul conferinţei de presă, la intrarea în sediul Hidroelectrica, un număr de 150 de sindicalişti din Hidroelectrica protestau împotriva acestei decizii, susţinând că vor să muncească şi că nu şi-au încasat salariile.
Borza a adăugat că responsabilitatea plăţii salariilor nu aparţine Hidroelectrica, ci Hidroservurilor.
„Nu Hidroelectrica trebuie să le plătească salariile, ci Hidroservurile. Este o chestiune de management defectuos la Hidroservuri. Hidroelectrica este în insolvenţă şi din cauza lor. Dacă angajaţii Hidroservurilor vor să muncescă într-adevăr, îi asigur că au unde. Dar să nu confundăm munca cu pomana”, a adăugat Borza.
Borza a adăugat că timp de zece ani Hidroservurile au obţinut de la Hidroelectrica „doar contracte prin încredinţare directă şi s-au complăcut în preţuri mari” pentu lucrări.
„Există o anumită conivenţă între directorii Hidroservurilor şi directori de sucursale ale Hidroelectrica”, a mai spus Borza.
Hidroservurile sunt deţinute integral de producătorul de electricitate Hidroelectrica.