Bosch, gata pentru o investiție de 3 mld. euro în divizia de semiconductori

Bosch planifică să investească, până în 2026, trei miliarde de euro în divizia sa de semiconductori, ca parte a programului de finanțare IPCEI pentru microelectronică și tehnologia comunicațiilor.
Robert Stan - Dum, 17 iul. 2022, 18:23
Bosch, gata pentru o investiție de 3 mld. euro în divizia de semiconductori

De la mașini și biciclete electrice până la aparate electrocasnice și portabile – semiconductorii sunt o parte integrantă a tuturor sistemelor electronice. Bosch mizează pe creșterea importanței lor și anunță investiții suplimentare pentru a-și consolida propria afacere cu semiconductori.

Până în 2026, Bosch planifică să investească încă trei miliarde de euro în divizia sa de semiconductori, ca parte din programul de finanțare IPCEI pentru microelectronică și tehnologia comunicațiilor.

„Microelectronica este viitorul și este vitală pentru succesul tuturor domeniilor de afaceri Bosch. Prin aceasta, deținem o cheie principală pentru mobilitatea de mâine, Internetul lucrurilor și ceea ce noi, la Bosch, numim tehnologia care reprezintă «Tehnică pentru o viață»,” a declarat Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al grupului, în cadrul evenimentului Bosch Tech Days 2022 de la Dresda.

O parte din suma de trei miliarde anunțată de Bosch va ținti construirea a două noi centre de dezvoltare – în Reutlingen și Dresda – cu un cost cumulat de peste 170 de milioane de euro. În plus, compania va cheltui 250 de milioane de euro anul viitor pentru crearea unui spațiu steril suplimentar de 3.000 de metri pătrați la fabrica sa de plăcuțe semiconductoare din Dresda.

„Ne pregătim, în beneficiul clienților noștri, pentru creșterea continuă a cererii de semiconductori. Pentru noi, aceste componente în miniatură înseamnă o afacere mare”, a detaliat Hartung.

În cadrul Legii Europene privind Cipurile, Uniunea Europeană și guvernul federal german oferă fonduri suplimentare pentru a dezvolta un ecosistem robust pentru industria europeană de microelectronice. Scopul este de a dubla ponderea Europei din producția globală de semiconductori de la 10 la 20 de procente până la sfârșitul deceniului. Noul IPCEI recent lansat pentru Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor este destinat în primul rând să promoveze cercetarea și inovarea.

„Europa poate și trebuie să își valorifice propriile puncte forte în industria semiconductorilor. Mai mult ca niciodată, obiectivul trebuie să fie producerea de cipuri pentru nevoile specifice ale industriei europene”, consideră Stefan Hartung.

Bosch a făcut mai multe investiții în afacerea sa de semiconductori în ultimii ani. Cel mai bun exemplu în acest sens este fabrica din Dresda, care a fost deschisă în iunie 2021. Cu un miliard de euro, este cea mai mare investiție unică din istoria companiei.

Centrul de semiconductori din Reutlingen este, de asemenea, extins sistematic. De acum până în 2025 Bosch urmează să investească aproximativ 400 de milioane de euro în extinderea capacității de producție și în conversia spațiului existent al fabricii.

De asemenea, Bosch construiește un nou centru de testare pentru semiconductori în Penang, Malaysia. Începând cu 2023, acest centru va fi folosit pentru a testa cipurile și senzorii semiconductori finiți.

Citește și:

– Mihai Boldijar, Bosch: Angajații calificați devin tot mai greu de găsit. Iar problema se acutizează de la un an la altul

Te-ar mai putea interesa și
SLN nu e de acord cu concedierea a 295 de angajați ai Șantierului Naval Mangalia
SLN nu e de acord cu concedierea a 295 de angajați ai Șantierului Naval Mangalia
Sindicatul Liber Navalistul (SLN) îşi exprimă ferm dezacordul faţă de decizia administratorilor Damen Shipyards Mangalia SA de a disponibiliza 295 de angajaţi şi acuză lipsa de transparenţă......
Hotelurile din Poiana Brașov mizează pe ocupare de 100% de Revelion
Hotelurile din Poiana Brașov mizează pe ocupare de 100% de Revelion
Hotelurile şi pensiunile din Poiana Braşov sunt ocupate aproape în întregime pe perioada vacanţei de iarnă, hotelierii ...
Studiul de fezabilitate pentru un cablu submarin care va lega UE de Azerbaidjan va fi gata în două luni, iar destinația inițială e România
Studiul de fezabilitate pentru un cablu submarin care va lega UE de Azerbaidjan va fi gata în două luni, iar destinația ...
Studiul de fezabilitate pentru proiectul cablului submarin prin Marea Neagră va fi gata în următoarele două luni, a declarat ...
Forumul APPR e îngrijorat de implicațiile viitorului acord UE-Mercosur
Forumul APPR e îngrijorat de implicațiile viitorului acord UE-Mercosur
Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (Forumul APPR) îşi exprimă îngrijorarea cu privire ...