SC Apa Târnavei Mari SA Mediaş a beneficiat de un contract de finanţare nerambursabilă pentru proiectul care vizează “Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei şi de canalizare menajeră în Municipiul Mediaş”, proiect aflat în curs de implementare.
Ministerul Mediului şi Pădurilor prin Direcţia Generală AM POS Mediu a derulat o verificare asupra procedurii de achiziţie publică a lucrărilor atribuite în baza contractului de finanţare, iar în urma acestor verificări a stabilit o corecţie financiară în cuantum de 10% din valoarea totală de 67 de milioane de lei a contractului de lucrări.
Ministerul Mediului a motivat corecţia prin nesocotirea principiului eficienţei utilizării fondurilor publice prin descalificarea unor oferte cu preţuri scăzute.
Curtea de Apel Albă Iulia a admis contestaţia formulată de avocaţii Boştină şi Asociaţii în numele operatorului de apă, dispunând anularea notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmite de Direcţia Generală AM POS Mediu din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, precum şi a deciziei Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor.
Soluţia este definitivă, dar nu irevocabilă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
Echipa de avocaţi care a asistat SC Apa Târnavei Mari SA Mediaş a fost formată din Cătălin Gâscan, avocat asociat şi Alexandru Sandu, avocat senior în cadrul firmei de avocatură Boştină şi Asociaţii.
„Este cel de al treilea succes în ultimele două luni obţinut de echipa noastră în această arie de practică” spune avocatul asociat Cătălin Gâscan.
În luna decembrie, firma de avocatură Boştină şi Asociaţii a obţinut în instanţă anularea a două corecţii pe fonduri europene. Vorbim de anularea unei corecţii pe fonduri UE de peste 4 milioane de lei, dispusă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) împotriva Consiliului Judeţean Covasna, în cadrul contractului de reabilitare drum judeţean DJ 121 Covasna-Zăbala-Imeni-Catalina-Tîrgu Secuiesc şi de anularea unei corecţii de peste 11 milioane de lei, dispusă de MDRT împotriva Consiliului Judeţean Maramureş, în cadrul proiectului de reabilitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia-Mare.